Powered by Jasper Roberts - Blog

Halloween 2014

Happy Halloween! Trick or treat gott folk?!
 
Ja, idag är det Halloween! Det brukar råda lite tveksamheten om när exakt Halloween är - det är alltid den 31 oktober, varje år utan undantag. Så nu vet ni det en gång för alla. ;-)
Ni som följer bloggen vet att jag haft Halloween-tema här under en veckas tid, och tipsat om lite olika läskigheter varje dag. Både mat, efterrätt, fika och godis. Har ni kanske bakat eller gjort något av det? Lägg gärna upp en bild på Instagram med hashtaggen #vardagsmatalajess - det hade varit jätteroligt att se! 
 
Ni andra, som kanske inte hängt med under veckan men som vill ha lite sista-minuten-tips och idéer inför kvällen? Ja, för er kommer här en liten sammanfattning av årets Halloween-tillverkning. Tills nästa år mina vänner, tills nästa år. Jag hoppas nu att ni får en riktigt läskigt trevlig Halloween! 
 

Halloween 2014

Middag:

 
 
 

Instagram: @vardagsmatalajess  

Vardagsmat a la Jess på Facebook


Ögoncakepops

God eftermiddag...
 
Hur har er torsdag varit hittills? Mitt möte imorse gick bra, och resten av dagen har jag sedan spenderat tillsammans med barnen och min mamma. Vi gick runt i stan ett litet tag efter mitt möte, och sen begav vi oss av för att lämna av mormor... Barnen tycker inte alls att det är något roligt. Helst hade de viljat att hon skulle stanna mycket längre... Det är synd att vi bor så långt ifrån, så vi inte kan ses lite oftare. 
Just nu är vi hur som helst nere i min hemtrakt Olofström, hemma hos mamma. Vi körde henne hem så får barnen träffa henne en stund extra. Ja, och jag med så klart - alla nöjda och glada. 
 
Imorgon är det Halloween mina vänner! Vi smygfirande ju redan igår kväll eftersom jag ska jobba imorgon, men för er andra så har ni ju dagen på er att fixa det sista. Kanske vill ni baka något eller varför inte dekorera huset eller trädgården liten? Har ni gjort några pumpalyktor i år? Våra står ute på trappen redan med tända ljus.
Denna veckan har det ju varit Halloween-tema här på bloggen, och jag hoppas att ni kunnat hitta lite inspiration inför morgondagen. Själv tycker jag att det varit väldigt kul med lite tema, vad tycker ni?
Hursomhelst så kommer här mitt sista tips inför morgondagen: cakepops! Så barnsligt enkla att göra, och lika barnsligt goda att äta! Man kan ju göra cakepops på olika sätt, men här har ni det allra enklaste. Dekorera sedan popsen som ögon och du har en given favorit på Halloween-fikat. 
 

Ögoncakepops

 
ca 15 cakepops
  • 1 stort paket kakor/kex med vaniljfyllning (250 gram)
  • ca 1,5 dl naturell kvarg
  • 200 gram vit choklad
  • Livsmedelspennor eller hushållsfärg (svart, röd, grön, blå)
 
  1. Finkrossa kakorna i en matberedare.
  2. Tillsätt kvargen och mixa tills det blir en smet.
  3. Forma smeten till bollar.
  4. Smält chokladen och doppa ena änden av klubbpinnarna i lite choklad innan du sticker ner pinnarna i bollarna.
  5. Doppa cakepopsen i den smälta chokladen och låt dem torka.
  6. Rita blodsprängda ögon på chokladen med livmedelspennor, eller med hjälp av hushållsfärg och tandpetare. 
 
 
 

Instagram: @vardagsmatalajess  

Vardagsmat a la Jess på Facebook

 
 
 

Köttfärsfyllda paprikapumpor

Godmorgon torsdag!
 
Idag ska jag strax iväg på ett jobbmöte och sen ska jag och mamma göra stan en stund tillsammans med barnen. Idag ska mamma åka hem igen, hon har varit hos oss i tre dagar nu, och barnen tycker att det är jättetråkigt att hon ska åka. Så, vi gör en liten utflykt av det och ger mamma skjuts hem så får vi hälsa på lite hemma hos henne också. Då blev det helt plötsligt inte lika tråkigt att hon skulle åka, eftersom de får följa med. ;-) Tänkte passa på att titta inom mina älskade morföräldrar också när jag ändå är i krokarna, det var alldeles för länge sedan jag träffade dem. 
 
Igår kväll hade jag ordnat en liten Halloween-bjudning. Mamma var ju här, och dessutom fick vi min lilla brorson på besök också. Mys. Själva Halloween är ju inte förrän imorgon, men eftersom jag ska jobba då så firade vi lite i förväg igår istället. Mycket prat, mycket skratt och mycket gott att sätta tänderna i! Till middag bhöd jag barnen på mumiekorvar, och vi vuxna? Ja, vi år fyllda pumpaparikor! Gott, enkelt och med en liten flärd av Halloween!  
 

Köttfärsfyllda paprikapumpor


4 portioner
 
  • 8 orangea paprikor
  • 500 gram nötfärs
  • 200 gram cream cheese
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 msk kalvfond
  • 1 msk paprikapulver
  • 3 msk ketchup
  • salt och peppar
 

  1. Finhacka löken och fräs den tillsammans med pressad vitlök.
  2. Tillsätt färsen och bryn tills den är grynig.
  3. Rör ner cream cheese och ketchup. Krydda med paprikapulver och kalvfond.
  4. Låt puttra samman några minuter och smaka av med salt och peppar.
  5. Skär av locket av paprikorna och gröp ur dem.
  6. Skär ut små pumpa-ansikten i paprikorna och lägg över dem i en ugnssäker form.
  7. Fyll paprikorna med färsröran och lägg på locket som en liten hatt.
  8. Gratinera på 200 grader i ca 25 minuter.
 
Servera exempelvis med ris och en god sallad, eller varför inte lite pommes frites om man känner för det.

 

Instagram: @vardagsmatalajess  

Vardagsmat a la Jess på Facebook

 
 
Visa fler inlägg