Powered by Jasper Roberts - Blog

Banan- och vaniljsmörgås

Godmorgon i stugorna!
 
Jag har precis kommit in efter en timmes riktigt kylig morgonpromenad, men det var ganska skönt ändå. Jag är lite halvdålig på det där med motion tyvärr, men det blir bättre och bättre ju lättare jag blir! Det är helt otroligt vilken skillnad det är att röra på sig nu mor vad det var innan, och bättre ska det ju dessutom bli! Det ser jag fram emot!
 
Bra tips på olika mellanmål kan man väl aldrig få för många av? Variation är ju a och o när man måste äta så många mellanmål om dagen som jag gör, så jag tänkte tipsa om ännu ett gott mellanmål man kan använda vaniljkesellan till. Det låter kanske lite konstigt, men det är jättegott att ha på macka!
 

Banan- och vaniljsmörgås

 
 
1 portion
 
  • 1 skiva osötat rågbröd
  • 1/2 banan
  • 1,5 msk vaniljkesella
  • 1 krm mald kardemumma
 
  1. Bred ut kesellan på brödet.
  2. Skiva bananen och lägg den på kesellan.
  3. Strö över lite kardemumma.
 
Supergott verkligen! Det låter som sagt kanske lite märkligt, men jag lovar att det är överraskande mumsigt! Så prova, jag tror inte ni kommer bli besvikna.
 
 

Purjolöksfisk med sweet chili

Sådär ja, nu har jag hunnit med en hel del av dagens alla måsten (tvätt, disk och plock) plus att jag dessutom hunnit få lite lunch i magen. Idag slängde jag ihop en tacosallad till mig själv. Det blir oftast sådana lättkomponerade luncher de dagar barnen äter på förskolan för hur roligt jag än må tycka att det är att laga mat så är det faktiskt mindre kul att bara laga till sig själv.
 
Här vet jag inte vad det kan tänkas bli för mat idag än, jag håller fortfarande på att fundera på det. Vi får se vad jag kommer fram till.
 
Vad ska ni äta för gott till middag?
 
Har ni kanske inte heller bestämt er än, så kommer här ett litet fisktips från mig. Snabb och enkel rätt som kräver lite förarbete och sen sköter sig själv i ugnen! Sådana recept är mina favoritrecept!
 

Purjolöksfisk med sweet chili

 
 
4 portioner
 
  • 400 gram fiskblock
  • 1/2 purjolök
  • 1 ask cream cheese
  • 2-3 msk sweet chilisås
  • salt och peppar
 
  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Hacka purjolöken och blanda den tillsammans med cream cheesen och sweet chilisåsen. Smaka av med salt.
  3. Lägg fickblocket i en ugnsform och krydda den med svartpeppar.
  4. Bred ut purjolöksblandningen på fisken.
  5. Tillaga i ugnen i ca 30 minuter eller tills fisken är färdig.
 
Visst låter det busenkelt? Det är det också!
 
Jag serverar min tillsammans med kokt potatis och denna gången med kokta ärter, majs och broccoli. Sås tycker jag inte behövs till denna rätten, men vill man gärna ha det så rekommenderar jag att man utesluter sweet chilisåsen i purjotäcket och istället serverar med citronsås.
 
Smaklig måltid!

Blåbärsgröt

Godmorgon onsdag!
 
Jag har precis varit iväg och lämnat barnen, idag skulle min sons avdelning få gå på teater i grundskolans gymnastiksal så idag lämnade jag honom på skolan. Det kändes lite konstigt... Tänk att om bara två år ska jag lämna honom där, i förskoleklassen, varje dag. Han har blivit stor alldeles för snabbt min lille kille!!
Solen sken på oss när vi var ute idag igen och fåglarna kvittade glatt. Kan man bli annat än glad!? Jag tycker verkligen inte om snö och vinter, så jag hoppas så innerligt att detta betyder att våren börjar göra sitt efterlängtade intåg nu.
 
Nu är jag i alla fall hemma igen, och sitter just nu och äter frukost. Idag var jag sugen på något annat än knäckebröd och blåbärsyoghurt så jag gjorde lite blåbärsgröt istället.
Blåbär är verkligen det absolut bästa jag vet när det kommer till ätbara saker, och jag skulle nog kunna leva på det om det varit möjligt!
 
Här kommer i alla fall ett litet frukosttips från mig för den som vill piffa upp sin gröt lite.
 
Blåbärsgröt
 
 
1 portion
 
  • 1 dl havregryn
  • 2 dl mjölk
  • 1/2 dl frysta blåbär + några extra att ha på
  • 1 krm salt
 
  1. Blanda havregryn, mjölk, salt och blåbär i en gryta. Låt koka ihop till en gröt under omrörning.
  2. Strö några extra blåbär över gröten när den serveras.
 
Superenkelt och supergott! Precis som jag vill ha det!
 
Lite senare tänkte jag återkomma med ett recpet på en lika enkel och lika god fiskrätt! Så den får ni hålla utkik efter. Hoppas ni alla får en riktigt fin onsdag, på återseende.
Visa fler inlägg