Powered by Jasper Roberts - Blog

Mums Mums - Marshmallowgodis

Godmorgon lördag! 
 
Äntligen helg igen, hejja! Det är alltid skönt, det kan man ju liksom inte neka. När man kommer hem efter jobbet på fredagseftermiddagen, ja, det är en skön känsla helt enkelt. Det bästa med just fredagskvällar är ju helt klart att man kan vara uppe precis så länge man känner för utan att behöva tänka på morgondagen. Det sämsta med fredagskvällar är ju dock att man är alldeles för trött efter arbetsveckan för att orka vara uppe över huvudet taget. Livets dilemman, haha. 
 
Här hemma huserar jag och barnen själva sedan igår då sambon är iväg i Stockholm med några arbetsamrater. Vi har haft fullt upp verkligen. Igår tog min dotter med sig en kompis hem från fritids, och sen följde hon med kompisen hem en stund när hennes föräldrar skulle hämta, för de var inte alls redo att vara färdiglekta. 
Idag blir det full rulle även idag. Nu om en stund ska vi packa in oss i bilen och bege oss till idrottshallen där min dotter ska gå på prova-på-träning i innebandy. Hon har velat testa spela ändasen storebror spelade för ungfär två år sedan, och nu är det alltså äntligen dags. Ska bli spännande att se om det lever upp till förväntaningarna och om hon vill fortsätta eller inte. Fortsättning följer helt enkelt. 
I eftermiddag sen blir det mer lek. Vi har bestämt dejt med en av min dotters kompisar nere vid campingen här i närheten, och kompisens mamma och storebror ska ockå följa med, så det kommer finnas en kompis var till oss alla tre, haha. Det ska tydligen cyklas har de unga damerna bestämt, och jag misstänker att det kommer bedjas om glass också i sedvanlig ordning. Ni vet, det hör ju till så fort solen äntligen kikar fram. 
 
Lördagskvällen kommer sedan bestå av film, lördagsgodis och en marockansk lammgryta. Lördagsgodiset efter maten dock så klart, så inte nödvändigtvis i den ordningen. Lördagsgodis ja... Varför inte göra eget gottis någon gång då och då. Ja, det är enklare att köpa, men det är ju så fantastiskt mycket roligare att tillverka själv, speciellt om man låter barnen vara med och hjälpa till att göra sitt eget. Härligt mjuka och sega mums mums är alltid poppis, och väldigt enkelt att göra själv. Det enda man egentligen behöver tänka på är att börja i god tid, och sen är det bara att köra liksom. Ha en riktigt mysig lördag allihopa. 
 

Mums Mums


  • 4,5 dl socker
  • 1 äggvita
  • 0,75 dl florsocker
  • 1,5 dl iskallt vatten
  • 1,5 dl kokhett vatten
  • 1,5 msk gelantinpulver
  • 4 dl kokosflingor
  • 2 msk kakao eller oboy
 
  1. Rör samman socker, florsocker och äggvita i en skål.
  2. Rör ner det kalla vattnet.
  3. Rör ut gelantinpulvret i det kokheta vattnet, så det blir klumpfritt.
  4. Vispa ner gelantinvattnet i ägg- och sockerblandningen med elvisp/bakmaskin.
  5. Vispa i 30 minuter, tills smeten är tjock och fluffig.
  6. Banda samman kokosflingor och kakao/oboypulver.
  7. Strö ut lite mindre än hälften av kakaokokosen i en form, ca 20x30 cm.
  8. Häll smeten över kokosen.
  9. Strö över lite mindre än andra häften av kokosen (spara lite).
  10. Ställ formen kallt i två timmar.
  11. Skär upp portionsbitar och doppa kanterna i den sparade kokosen.
 
Tips!Man kan byta ut kakaon i kokosen mot några droppar karamellfärg om man inte vill ha chokladsmak på dem men ändå någon rolig färg. 
 
 
 
Visa fler inlägg