Powered by Jasper Roberts - Blog

Kassler Puttanesca

Hej och godkväll!
 
Även idag lider dagen, och veckan, mot sitt slut när jag till sist kommer till skott med att sätta mig vid datorn en stund. Ja, det blir lätt så nu när det är sommar, sol och semestertider. Nästa vecka är dock min sista semetervecka och sedan är det tillbaka till arbetet och vardagsrutinerna ännu en gång. Som vanligt känns det som att ledigheten gått alldeles för snabbt, men vi har å andra sidan hunnit med mycket denna semestern också och det är jag mycket nöjd med. 
 
I torsdags fyllde jag 35, och igår hade jag fest här hemma för ett gäng vänner. Fullt hus av trevliga människor och ett gäng barn som lekte och härjade runt på det - precis som jag vill ha det! Jag fick en hög med riktigt fina och väl utvalda presenter och bjöd på en stor hög med mat, i tre omgångar. Jag kunde inte bestämma mig för om jag ville ha buffé eller tre-rätters, så till slut blev det en tre-rättersbuffé helt enkelt. 
Förrättsbuffé med diverse plockmat och lite olika röror och en välkomstdrink gjord på hemmagjord sockerlag med smak av rabarber och ingefära. Till huvudrätt gjorde jag en grillbuffé med både kyckling, revben, lamm, karré och halloumi. Ja, och så en massa tillbehör så klart! Det blev två olika sorters potatis, coleslaw, hemmagjord kryddsmör i olika smaker, nybakat majsbröd, lite olika röror även här, och en en hejdundrans massa olika grillade grönsaker. Till efterrätt bakade jag en tårta med citronbottnar som jag fyllde med hallonmousse och spackalde med vit chokladsmörkräm, plus att jag gjorde ett par kolapajer som komplement.
Det blev en lyckad kväll på alla sätt och vis verkligen. Alla verkade tycka mycket om maten och framför allt hade vi en riktigt trevlig kväll tillsammans med mycket snack och ännu mer skratt! Precis så där som det ska vara! Ett stort innerligt tack till alla er som kom och förgyllde min lördag!
 
Recept på all maten? Ja, det kommer ni alla få ta del av inom det närmaste så klart! Vill ni redan nu få en liten tjuvtitt på lite av förrättsbuffén? Kika då in hos @vardagsmatalajess på Instagram där en liten bild redan ligger uppe! 
 
Här och nu ska det bli ett recept av en anna typ, nämligen vardagsmatsrecept! Många börjar jobba redan imorgon efter semester och det innebär som sagt en tillbaka till vardagsrutinerna, vilket inkluderar att laga mat när man kommer hem på kvällen efter jobbet. Av den anledningen vill jag idag tipsa om ett snabbis-recept med kassler och pasta som är fullproppat av en massa goda smaker och som minst sagt känns som lite vardagslyx en trött sommarkväll. Kassler Puttanesca med smaker av Italien! 
 

Kassler Puttanesca

 
4 portioner
  • 500 gram kassler
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1 tsk chiliflingor
  • 1 tetra krossade tomater
  • 2 msk kapris
  • 5 sardeller
  • 1 dl hackad persilja
  • 400 gram spagetti
 
  1. Skala vitlöksklyftorna och grovhacka dem.
  2. Fräs vitlöken mjuk i en kastrull i lite olivolja. 
  3. Grovhacka sardellerna och lägg i dem i kastrullen tillsammans med kaprisen och de krossade tomaterna. 
  4. Lägg på lock och låt sjuda samman i ca 15 minuter. 
  5. Koka spagettin enligt ansvisningarna på förpackningen. 
  6. Strimla kasslern och lägg i den i kastrullen tillsammans med persiljan. 
  7. Låt koka upp och puttra samman i 2-3 minuter.
  8. Låt spagettin rinna av och vänd sedan ner den i kastrullen. 
  9. Smaka av med salt och peppar.
 
Servera direkt, gärna tillsammans med lite nyriven parmesan på toppen. 
 
 
Visa fler inlägg