Tacorulle

Hej hej!
 
Vet ni vad det är för dag idag? Ja, det är ju så klart fredag! Fredagar är ju liksom alltid bra dagar, eller vad säger ni? Denna fredagen är ju dock lite så där extra speciellt! Varför? Jo, det är ju den allra sista februaridagen idag! Imorgon är det mars, mars månad - den första av vårmånaderna - vilken lycka!!
 
Det är dessutom faktiskt en god väns födelsedag idag, så idag vill jag passa på att önska en riktigt bra födelsedag till Maria - stort grattis till dig! 
Idag har jag varit ledig, och ska vara ledig, hela långa dagen, vilket känns skönt med tanke på att jag ska jobba hela helgen sen. Jag har egentligen inte haft något särskilt planerat idag, utan mest tagit dagen som den kommit vilket är riktigt skönt att göra när man kan! Det enda måstet jag hade tänkt ägan mig åt idag är faktiskt matlagningen - fast det är ju inte bara ett måste med tanke på att jag tycker det är väldigt roligt att laga mat!
Hur som helst, blir det tacos idag kanske? Fredagar är ju den traditonella tacodagen här i vårt avlånga land numera så jag gissar att ni i alla fall är många som serverar det på matbordet idag?
Vad sägs om att variera tacomiddagen liten? Prova exempelvis att göra en tacosmakade pannkaksrulle vet jag! Det är jättegott, och brukar om inget annat uppskattas väldigt mycket av barnen, i alla fall i denna familjen! Testa! 
 

Tacorulle

 
4 portioner
 
Pannkaka:
  • 3 ägg
  • 8 dl mjölk
  • 4 dl mjöl
  • 1 tsk salt
  • 1 msk olja eller smält smör
 
  1. Vispa samman alla ingredienserna.
  2. Klä en djup ugnsplåt med bakplåtspapper och häll pannkakssmeten i plåten.
  3. Grädda i ugnen på 225 grader i ca 30 minuter.
 
Tacofärs:
  • 400 gram nötfärs
  • 1 liten gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1/2 påse tacokrydda
  • 1 dl vatten
  • ca 2 dl riven ost
 
  1. Hacka lök och vitlök.
  2. Fräs i lite olja tills löken blir glansig.
  3. Tillsätt färsen och stek tills den är genombrynt.
  4. Tillsätt krydda och vatten och låt koka tills vattnet reducerats ner.
  5. Bred ut färsröran på den färdiga ugnspannkakan. Toppa med den rivna osten.
  6. Rulla ihop pannkakan till en "rulltårta".
 
Skär pannkaksrullen i portionsbitar och servera tillsammans med en god sallad.
 
 
Jag hoppas ni alla får en riktigt härlig fredagskväll. På återseende mina vänner!
 

Stekt kycklingfilé med champinjonsås

Godmorgon mina vänner!
 
Idag är det ju sopptorsdag hela långa dagen, och japp, på jobbet kommer jag även denna torsdagen servar soppa faktiskt! Idag kommer det bli fisksoppa med hemmabakade havrerutor med ost till. 
Här på bloggen tänkte jag dock frångå sopptraditionen och istället komma med ett tips inför den stundande helgen! Här är ett litet förslag på helgmiddag som man egentligen gott och väl hinner med att tillaga även i veckorna då den är både lätt- och snabblagad, men den känns lite extra lyxig! Så, passa på att göra den på lördag eller söndag vet jag, och njut lite extra av middagen och ledigheten! 
 

Stekt kycklingfilé med champinjonsås

 
4 portioner
  • 2 schalottenlökar
  • 250 gram champinjoner
  • 5 dl vatten
  • 2 svampbuljongtärningar
  • 3 dl torrt vitt vin
  • 2,5 dl matlagningsgrädde
  • ca 0,5 krm vitpeppar
 
  1. Skala och finhacka löken, och fräs den sedan glansig i en kastrull.
  2. Skiva champinjonerna och låt dem fräsa några minuter tillsammans med löken.
  3. Häll över vatten och smula ner buljongtärningarna. Tillsätt vinet och låt koka upp. Koka tills såsen reducerats till halva mängden.
  4. Tillsätt sedan matlagningsgrädden och låt koka ihop.
  5. Smaka av med salt och peppar.
 
Servera tillsammans med stekt kycklingfilé och exempelvis potatisgratäng och en god krispig sallad.
 
 
På återseende! 
 

Kasslergratäng med blomkål och pasta

Hej igen!
 
Nu är såväl arbetsdagen som mina dubbla möten slut på jobbet. Det var inte det roligaste av möten om man säger så... Så, för att föra tankarna åt annat håll så tänkte jag och en kompis/arbetskamrat göra eftermiddagen desto roligare! Vi lämnar barnen med deras pappor och sen drar vi iväg på en shoppingrunda inne i stan bara hon och jag, nu alldeles strax! Det blir garanterat både fika och mat när vi ändå är i farten, så kika in hos mig på Instagram om ni vill se uppdateringar från vår eftermiddag! Ni hittar mig i vanlig ordning om ni söker efter
 

@vardagsmatalajess

 
Innan jag beger mig iväg så tänkte jag ni kanske ville ha dagens lilla middagstips? Ja, jag tänkte köra ännu en gratängmiddag idag faktiskt. Just gratänger tillhör ju nämligen den där vardagsmaten som man verkligen uppskattar när man inte har så mycket tid att laga mat, eller lust kanske heller för den delen. Man slänger ner hela middagen i en enda form, och sen sköter den sig själv i ugnen medan man har tid att göra andra saker. Sen är det bara att servera!
 

Kasslergratäng med blomkål och pasta

 
4-6 portioner
 
  • ca 3-4 dl pasta
  • 500 gram kassler
  • 500 gram blomkål
  • 2,5 dl matlagningsgrädde
  • 2 dl creme fraiche
  • ca 10 cm purjolök
  • 2 msk persilja
  • 1 dl ketchup
  • salt och peppar
 
  1. Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen. Häll av den och lägg den sedan i botten på en ugnssäker form. 
  2. Skiva kasslern och purjolöken. Blanda kassler, purjolök, persilja och blomkål och lägg det över pastan.
  3. Blanda samman matlagningsgrädde, creme fraiche och ketchup. Smaka av med salt och peppar.
  4. Häll såsen över kassler- och blomkålsröran i den ugnssäkra formen.
  5. Gratinera i ugnen på 225 grader i ca 20-25 minuter, tills gratängen får fin färg.
 
 
Servera sedan tillsammans med en god sallad.
 
 

Visa fler inlägg