Powered by Jasper Roberts - Blog

Matsedel vecka 35

Godmorgon, godmorgon!
 
Upp och hoppa! Dags att ta sig an en ny måndag och en ny vecka, så hoppas ni alla är taggade och redo!? Själv är jag inte alls lika pigg som jag kanske "låter" med tanke på att det känns som att jag är uppe innan tuppen när jag egentligen bara vill ligga kvar i sängen i ett par timmar till. Förra veckan var jag dock ledig större delen av veckan och har hunnit tanka en massa ny energi inför denna veckan, vilket är minst sagt tur med tanke på hur min vecka ser ut... Idag är första dagen på min "mastodont-vecka" som jag brukar kalla den. Den veckan på mitt rullande fyraveckors schema då jag jobbar som allra, allra mest och mer eller mindre bara sover hemma... Eller ja, med tanke på att jag har två nätter på jobbet denna veckan också så är det ju knappt det heller egentligen. Nåja, det brukar gå fint, och sen veckan därpå är jag ju ledig en del igen. Jag tycker faktiskt väldigt mycket om mitt schema då det innebär att jag har ett par veckor då jag får vara ledig med mina barn medan de flesta andra jobbar!
 
I övrigt är det ju dessutom sista veckan i augusti månad som vi har framför oss... Snart är det officiellt höst mina vänner och sommaren är över för denna gången. Passa på att mjölka ur det allra sista ur sommaren nu denna veckan med andra ord, i så stor mån ni någonsin bara kan! Det tänker jag göra! Jag har bland annat ordnat en liten lunchutflykt under dagen, följt av god mötesfika på onsdag och till sist ska jag ordna med en kräftskiva på jobbet på lördag. Även om man är inne och jobbar behöver det inte betyda att man inte kan göra det lite speciellt. 
 
Middagar i övrigt då? Jo, men självklart ska ni få lite tips och hjälp på vägen även denna veckan! Inspiration kan man väl aldrig få för mycket av, eller vad säger ni?
 
Jag önskar er alla en riktigt fantastisk sista augustivecka! Vi ses och hörs!
 

Matsedel vecka 35

 

Måndag - Kycklingsallad med pestopasta: Det här är minst sagt ett bra sätt att inleda denna nya veckan mina vänner! Lagom lättsam i sommarvärmen, men matig, mättande och smarrig till tusen. Denna salladen med kombinationen kyckling-pasta-basilka är kort sagt en av mina personliga favoritsallader! Den är helt enkelt så jä*la gooooooood!! 
 
Tisdag - Currylax på halloumi- och grönsaksbäddEn riktigt god lax med smak av currysmör som serveras på en grönsaksbädd kombinerad med halloumiost. Det behöver inte alltid vara så komplicerat för att smaka fantastiskt gott! 
 
Onsdag - Kalkon- och ostomelettNågot som är väldigt enkelt och smidigt att tillaga är en riktigt god ugnsomelett! Den kan ju dessutom smaksättas med precis vad som helst egentligen! Denna omeletten har jag "fyllt" med kalkon och ost, och smaksatt den med min favoritört: basilika. Servera med en smakrik sallad och middagen är, så att säga, biff! 
 
Torsdag - Tomat- och risonigratängVädret håller i sig, tack och lov, så visst har vi en del grillmiddagar vi fortfarande kan se fram emot innan hösten kommer! En riktig barnfavort här hemma är en krämig, tomatig pastagratäng som passar att servera till vilken grillmiddag som helst - den passa lika bra till grillat kött, som grillad kyckling eller som vegetarisk middag i all sin smaskiga enkelhet!
 
Fredag - Kyckling Satay - Kyckling med jordnötssåsEtt härligt gäng gyllengula kycklingspett med smak från Indien som serveras tillsammans med en salt och krämigt mörk jordnötssås! Pressa över lite lime vid servering och jag lovar att ni kommer knappt ha tid att prata om hur veckan har varit. Det här är minst sagt en måltid som låter maten tysta mun!
 
 
Lördag - Gremolata- och parmesanfylld färsrulleEn färsrulle fylld med en riktigt härlig gremolata som ger hela rullen en fyllig smak av vitlök, citron och persilja! Inte nog med att det är gott, det är dessutom riktigt snyggt att lägga upp på tallriken! Så, passa på att bjud hem lite middagsgäster vetja! 
 
Söndag - Ingefärskryddad skinkstek: En riktig klassiker i söndagsmiddag-kategorin är ju stek. Faktum är att det väl knappast kan bli mer klassik söndagsmiddag än så egentligen, eller vad säger ni? Personligen tycker jag att få saker säger svensk husmanskost mer än en klassikt kyddad helstekt skinkstek som serveras med lika klassiska tillbehör: kokt potatis, gräddsås, kokta grönsaker och en klick svart vinbärsgelé som pricken över i!
 
Veckans söta - Apelsin- och chokladmuffins: Klassikt, enkelt och framför allt gott - nygräddade muffins går aldrig ur tiden! Dessa med smak av apelsin och choklad är min dotters favoritmuffins, och ja, de blir galet goda och mumsigt saftiga! Mycket mer kan man väl knappast begära av ett bakverk?
 
 
 

Instagram: @vardagsmatalajess  

Vardagsmat a la Jess på Facebook