Powered by Jasper Roberts - Blog

Tomat- och risonigratäng

Godmorgon allesammans!
 
Nu har jag och dottern precis varit och lämnat av sonen vid skolan igen, dags för tredje dagen i hans nya förskoleklass idag och han tycker att det är så roligt! Det är så härligt att se verkligen och jag är helt galet stolt över min stora lilla kille!
 
Jag ska dock erkänna att jag tycker att det är allt annat än roligt att stiga upp på morgonen... Jag är alltså ledig denna veckan, vilket i vanliga fall hade inneburit en hela vecka med mina älskade sovmornar, men eftersom nu sonen ska lämnas på skolan varje dag kl. 08 så blir det inte ens en lite sovmorgon för mig. Ni vet ju alla vid detta laget att just sovmorgon är något som jag värderar väldigt, väldigt, väldigt högt så ni kan ju själva kanske tänka er hur det känns nu när jag inser att jag mer eller mindre aldrig mer kommer få en sovmorgon i mitt liv... typ. Jag jobbar ju helger nämligen, så då måste jag ju också stiga upp. Ush... Nåja, det är väl bara att gilla läget och försöka vänja sig antar jag, men jag tänker inte ljuga och påstå att jag är glad över det. 
 
Nåväl... Får fokusera på roliga saker istället, som att jag och min dotter idag ska åka på en liten shoppingtur medan storebror är i skolan, och sen när vi har hämtat honom så ska vi alla tre köra raka vägen hem till min kära vän Maria och hennes pojkar. Där tänker vi sedan spendera dagen med lek, prat, skratt (säkert en del barnbråk också) och garanterat god mat och fika. Det, mina vänner, är en riktig toppentorsdag om ni frågar mig!
 
Innan dess, lite mat förstås! Vädret håller i sig, tack och lov, så visst har vi en del grillmiddagar vi fortfarande kan se fram emot innan hösten kommer! En riktig barnfavort här hemma är en krämig, tomatig pastagratäng som passar att servera till vilken grillmiddag som helst - den passa lika bra till grillat kött, som grillad kyckling eller som vegetarisk middag i all sin smaskiga enkelhet!

Tomat- och risonigratäng


4-6 portioner
 
  • 1 paket risoni
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 400 gram krossade tomater
  • 400 gram passerade tomater
  • 1 msk basilika
  • 1 tsk socker
  • 1 boll mozzarella
  • salt och peppar 
 

  1. Skala och hacka löken och vitlöken och fräs dem i en kastrull.
  2. Häll över passerade, och krossade, tomater, basilika och socker.
  3. Koka upp och låt puttra samman i ca 20 minuter.
  4. Smaka av med salt och peppar.
  5. Koka risonin ca 3 minuter MINDRE än anvisningarna på förpackningen.
  6. Tärna mozzarellan.
  7. Varva risoni med tomatsås i en ugnssäker form och strössla över mozzarellatärningarna.
  8. Gratinera på 200 grader i ca 20-25 minuter.
 
Servera gärna tillsammans med en god kött - eller kycklingbit och en god sallad.
 
 

Instagram: @vardagsmatalajess  

Vardagsmat a la Jess på Facebook

#1 - - BubbElla:

Ska testas 👌🏼