Powered by Jasper Roberts - Blog

Capresefisk

Godkväll kära läsare...
 
Efter hela 13 spenderade timmar på jobbet är jag nu hemma igen. Om jag är mör i huvudet? Jo tack! Det har trots allt dock varit en bra dag och jag har en arbetsplats där jag har roligt och skrattar mycket, och det är guld värt.
 
Hur har ni själva spenderat denna tisdagen? Jobbar ni än som jag, eller är det semester för hela slanten nu kanske?
 
Innan vi går vidare till dagens middagstips så ville jag berätta att jag är med i en liten tävling hos Kryddburken. Det är en sommartårta-tävling och om ni vill så skulle jag så klart bli jätteglad om ni gick in och röstade på mitt bidrag som är min kalorisnåla och goda jordgubbs- och rabarbertårta
 
Tävlar gör ni genom att gå in på denna länken och rösta i kommentarsfältet.
Mitt bidrag har nummer 11. 
 
Nu till dagens recept!
Tisdagen till ära vill jag tipsa om en fiskrätt som tillhör favoriterna. Detta är ännu en version av en Caprese-maträtt - dvs en maträtt med färsk mozzarella, tomater och basilika. Min absoluta favoritkombination! Jag har ju förut tipsat om bland annat min goda Kassler Caprese och min ännu godare Potatissallad Caprese. De har ni väl inte missat att prova!?
 

Capresefisk

 
4 portioner
 
 
  • 500 gram fryst fiskblock
  • 1 knippe färsk basilika
  • 1 boll färsk mozzarella
  • 2 tomater
 
  1. Lägg det frysta fiskblocket i en ugnssäker form.
  2. Skiva tomaterna och mozzarellan. Grovhacka basilikan.
  3. Salta och peppra fisken, strö sedan ut basilikan över den.
  4. Lägg ut tomatskivor på fisken och avsluta med mozzarellaskivor.
  5. Tillaga i ugnen på 200 grader i ca 40 minuter tillsfisken är klar och osten fått en fin gyllene färg.
 
 
Servera gärna med kokt potatis och exempelvis ärtor - kanske även en god fisksås till. Jag äter gärna min fisk enbart tillsammans med ett riktigt härligt gäng edamamebönor, som är något av det allra godaste jag vet!!
Barnen och sambon äter med både potatis och fisk. Som med allt annat är det där en smaksak!
 
Hoppas ni får en fortsatt trevlig tisdagkväll!
Om några timmar ska jag köra tillbaka till jobbet igen, men vi hörs och ses med nya goda recept imorgon kväll. På återseende.