Powered by Jasper Roberts - Blog

Capresekassler

Är ni beredda på den där löjligt goda och löjligt enkla maträtten?
Nu kommer den nämligen här alldeles strax.
 
Det finns få kök jag tycker lika mycket om som det italienska, kanske kan det ha att göra att min farfar är italienare? Han kom hit från Sicilien i sin ungdom och skaffade familj här i Sverige där min pappa och hans sykon är uppväxta.
Det finns en italiensk antipasto (förrätt) som kallas Insalata Caprese, Capresesallad på svenska, som är otroligt god. Har ni aldrig ätit det så rekomenderar jag det verkligen! Det är en blandning av mozzarella, tomater, basilika och olivolja. Enkla, rena, frächa smaker som blir som en symfoni i munnen!
 
En av mina favoriträtter är en liten variant på Capresesallad, nämligen Capresekassler. Såååå gott!
 

Capresekassler

 
4 portioner
 
  • 500-600 gram kassler
  • 2 tomater (gärna kvisttomater)
  • 1 boll mozzarella
  • svartpeppar
  • basilika
 
  1. Skiva kasslern, tomaterna och mozzarellan.
  2. Varva kassler, tomatskivor och mozzarellaskivor i en ugnssäker form.
  3. Krydda med nymalen svartpeppar och basilika.
  4. In i ugnen på 250 grader tills osten smält.
 
Sen är det bara att njuta, njuta, njuta av några av de godaste smakkombinationerna som finns!
 
 
Nu kanske en del är uppmärksamma på att basilikan saknas i min ugnsform och det är helt riktigt. Denna gången valde jag att servera kasslern med ett basilikamos och lade därför inte örten på kasslern också. Just basilikamos är det allra bästa sättet att servera Capresekassler med i mitt tycke, men det går lika bra med exempelvis vanligt potatismos eller någon krämig hemmagjord potatissallad.
 
Vill ni veta hur jag gör mitt basilikamos?

#1 - - Hanna Karlsson:

Vad gott det låter!

#2 - - Andrea:

mums :D

#3 - - Anonym:

Jag är helt såld på caprese, så detta bör falla mig i smaken!

#4 - - Kim:

Det var jag som kommenterade, här ovan :)