Bacon- och kycklinglasagne
Hej mina vänner!
Nu är halva jobbsöndagen över och jag är hemma några timmar innan jag ska tillbaka till jobbet och spendera kvällen där. Tyvärr mår jag ännu sämre idag än jag gjorde igår, men jag är i alla fall ledig imorgon så det ska nog gå bra och kämpa några timmar till. Jag känner dock att febern kommer, och ja, förkylningen? Den ska vi bara inte prata om så hemskt den är!
Jag tycker att vi istället fokuserar på något mycket roligare - lasagne! Lasagne tillhör en av mina all-time favoriträtter verkligen och jag tycker genuint att det är så saker som slå en riktigt god klassisk lasagne! Man kan ju dock variera lasagne väldigt mycket! Ni har väl exempelvis inte missat min hälsosammare lasagne med svamp och bacon? Helt klart jättegod och värd att prova om man vill göra en lite hälsosammare version av lasagne då jag använder keso istället för den klassiska bechamelsåsen!
Här kommer ytterligare en av mina favoritversioner av lasagne - denna är fylld med bacon och kyckling och är även denna lite hälsosammare då jag även här bytt ut bechamelsåsen, fast här med creme fraiche. Kyckling är ju dessutom ett väldigt magert kött, som ändå är proteinrikt - precis som jag vill ha det!
Prova! Jag tvivlar väldigt starkt på att ni kommer bli besvikna!
Bacon- och kycklinglasagne

4-6 portioner
- 600 gram kycklingfilé
- 2 paket tärnad bacon
- Lasagneplattor
- 200 gram fetaost
- ca 2 dl riven ost
- ca 8 dl creme fraiche
Tomatsås:
- 1 gul lök
- 2 vitlöksklyftor
- 1 burk finkrossade tomater
- 2 hönsbuljongtärningar
- 1 msk oregano
- 1 tsk strösocker
- salt och peppar
Tomatsås:
- Hacka lök och vitlök och fräs tillsammans i en gryta så det blir glansiga.
- Häll över krossade tomater, smulade buljongtärningar, oregano och socker. Koka upp och låt småputtra i ca 10-15 minuter.
- Smaka av med salt och peppar.
Lasagne:
- Skär kycklingen i små bitar och stek den tillsammans med bacontärningarna. Salta och peppra.
- Bred ut ca 2 dl av creme fraichen i botten på en ugnssäker form. Lägg ut lasagneplattor ovanpå.
- Lägg ut hälften av kyckling- och baconröran på lasagneplattorna och smula sedan över hälften av fetaosten.
- Häll över hälften av tomatsåsen och bred ut ca 2 dl creme fraiche på tomatsåsen.
- Upprepa ännu ett lager av alla komponenterna.
- Avsluta med lasagneplattor och ca 2 dl creme fraiche. Toppa till sist med den rivna osten.
- Grädda i ugnen på 200 grader i ca 45 minuter.
Servera tillsammans med en god sallad.

Tips!
Använd färska lasagneplattor och halvera tillagningstiden! Använd då 2 paket plattor!
Har man dessutom en oval form kan man lätt klippa de färska lasagneplattorna så det passar perfekt i formen.