Pulled Pork
Godmorgon freeeedag!
Underbara, ljuvliga, och alltid lika efterlängtade fredag! Visst är det alltid lika härligt när man vet att helgen stundar? Denna helgen ska jag dessutom vara ledig, så jag ser extra mycket fram emot den denna gången. Jag och barnen tänkte spendera morgondagen hemma hos min arbetskollega och goda vän M, där vi tänkte att vi bland annat skulle baka pizza och bara ha det bra tillsammans! Vad har ni för planer inför helgen?
Middag måste vi ju alla äta oavsett vad vi ska hitta på, eller hur? Något jag aldrig tror jag tröttnar på är Pulled Pork, det måste vara den perfekta helgmaten?!? Jag har lagt upp detta receptet innan och då serverade jag BBQ pulled pork-burgare tillsammans med coleslaw, vilket är ett riktigt smarrigt sätt att äta pulled pork på!
Ett annat fantastiskt gott sätt att äta pulled pork på är tillsammans med plockmat, på samma sätt som man äter tacos helt enkelt. Prova under helgen vet jag!
Pulled Pork
6-8 portioner
- ca 1,5 kg benfri fläskkarré i bit
- ca 2-3 tsk salt
- ca 2-3 krm svartpeppar
- 2 gula lökar
- 6-8 vitlöksklyftor
- 250 ml barbequesås (jag använder Hellmann's Smokey Barbecue)
- Krydda köttet runt om med salt och peppar.
- Lägg köttet i en ugnssäker gryta med lock.
- Skala och skär löken i klyftor, och skala vitlöksklyftorna. Lägg lök och vitlök runt omkring köttet i grytan.
- Häll på BBQ-såsen så den täcker hela köttbiten och gärna även en del av löken.
- Sätt på locket på grytan och tillaga köttet i ugnen på 125 grader i minst 5 timmar.
- Dra isär köttet med hjälp av två gafflar så det "trådar" sig, och blanda samman det med såsen och löken i grytan.
Servera exempelvis tillsammans med
- Sallad
- Riven ost
- Majs
- Gurka
- Tomater
- Coleslaw
- Nachochips
- Bananskivor
- Fetaost
- Stekt aubergine
- Creme fraiche
- Chilisås
- Tortillabröd
Det är helt enkelt bara att ta och plocka ihop sina favoritgrönsaker och tillbehör, och sen plocka som man vill på sin egen tallrik! Banan kanske låter konstigt? Ja, kanske, men jag lovar att det passar exceptionellt bra till just BBQ Pulled Prok - våga prova!!
Ha nu en riktigt härlig och solig fredag mina vänner! Kramar!