Powered by Jasper Roberts - Blog

BBQ Pulled Pork-burgare

Hej hej!!
 
Nu är det fredag igen! Snart är veckan slut, och det är ännu en ny i antågande. På måndag kommer ännu en veckomatsedel i sann måndagsanda här på bloggen, men jag har lite annat upplägg på matsedeln denna gången, så håll gärna utkik efter den!
 
Först och främst ska vi dock ha helg, eller hur?!? Vad har ni för planer i helgen? Själv ska jag ha husgäster, igen. Min svåger, hans nyblivna fru och deras två döttrar kommer hit imorgon eftermiddag och stannar till tisdag. Ska bli riktigt trevligt verkligen! Kusinerna leker oftast fint tillsammans, och jag vet att de också ser fram emot att träffas - det blir inte så ofta då vi tyvärr bor ganska långt ifrån varandra. 
Jag har så klart lite middagsplaner nu inför gästbesöket; jag tycker det är ännu roligare att laga mat när man har fler människor att bjuda den på! Bland annat så har jag tänkt göra lite Pulled Pork för det är alltid gott och jag har ännu inte träffat på någon som inte tycker om det! Nu är det inte alls längesedan vi åt det här hemma, men vi äter det gärna igen, och eftersom det är så bra bjudmat så tänkte jag att det blev perfekt! Speciellt om man serverar den i hamburgerbröd för då kan alla gäster själva komponera sina burgare efter smak och tycke!
 

BBQ Pulled Pork

 
6-8 portioner
 
  • ca 1,5 kg benfri fläskkarré i bit
  • ca 2-3 tsk salt
  • ca 2-3 krm svartpeppar
  • 2 gula lökar
  • 6-8 vitlöksklyftor
  • 250 ml barbequesås (jag använder Hellmann's Smokey Barbecue)
 
 
  1. Krydda köttet runt om med salt och peppar. 
  2. Lägg köttet i en ugnssäker gryta med lock.
  3. Skala och skär löken i klyftor, och skala vitlöksklyftorna. Lägg lök och vitlök runt omkring köttet i grytan.
  4. Häll på BBQ-såsen så den täcker hela köttbiten och gärna även en del av löken. 
  5. Sätt på locket på grytan och tillaga köttet i ugnen på 125 grader i minst 5 timmar.
  6. Dra isär köttet med hjälp av två gafflar så det "trådar" sig, och blanda samman det med såsen och löken i grytan. 
 
Servera sedan köttet med en hamburgerbuffé: goda bröd, skivade tomater, gurka, rödlök, rostad lök eller vad ni nu tycker passar bäst till era hamburgare!
 
Personligen så tycker jag bara det finns ETT sätt att äta en Pulled Porkburgare och det är tillsammans med en hemmagjord coleslaw och rödlöksringar - perfektion!! Jag brukar göra en ganska enkel och basic coleslaw som är ypperligt god - receptet på min coleslaw får ni inte missa!! 
 
 
Tips!
Vill ni inte servera burgare? Servera i pitabröd, tortillabröd eller varför inte tunnbröd! Även jättegott som plockmat tillsammans med exempelvis en liten baguette, lite strimlad lök, majs och salsa! Då gärna med en klick gräddfil eller creme fraiche till! 
#1 - - Maria:

Hej, skulle vilja veta vart du fick tag på Hellman´s BBQ ?

Svar: Jag köper den på mitt lokala ICA Supermarket.
Jessica Fransson

#2 - - Johan Sjöström:

Borde vara förbjudet med så här goda recept, måste prova detta så fort som möjligt, snålvattnet rinner redan..

Svar: Haha, ja, detta är en klar favorit verkligen!! :-D
Jessica Fransson

#3 - - Johan Sjöström:

Idag är det äntligen dags för min premiär! Din bild inspirerar SÅ! blir en variant mest på grund av att jag saknar en del saker men det är väl det som gör det roligt?

/J

#4 - - Johan Sjöström:

Idag är det äntligen dags för min premiär! Din bild inspirerar SÅ! blir en variant mest på grund av att jag saknar en del saker men det är väl det som gör det roligt?

/J

Svar: Ja, men det är ju precis så det ska gå till! Man hittar inspiration och sen gör man det till sitt eget!! :-D Hoppas du tyckte om det Johan!?
Jessica Fransson

#5 - - Pernilla :

Om man ej har gryta m lock går det lika bra i folieinslag ?

Svar: Jag har själv aldrig provat, men kan tänka mig att det borde funka! :-)
Jessica Fransson