Powered by Jasper Roberts - Blog

Enklaste potatissalladen

Godkväll mina vänner!
 
Hoppas ni haft en bra fredag?
Jag har spenderat min fredag på jobbet, och då menar jag bokstavligen hela dagen! Jag kom dit 8 imorse, och kom hem nu för en halvtimme sen. Jag behöver kanske inte nämna att jag är ganska mör i både kropp och knopp vid det här laget?
 
Jag lovade ju er mitt recept på världens enklaste potatissallad igår, och det hanns tyvärr inte riktigt med, men den kommer här och nu istället. Bättre sent än aldrig, eller hur?
Detta är en riktig snabb-variant av potatissallad som inte bara är snabb och fantastiskt god, den är dessutom mycket nyttigare än den krämiga vita "klassiska" varianten man kan köpa i affären. Använder man för övrigt den färdiga kyrddblandningen så är salladen klar på mindre än ett litet kick! Sådan mat tycker vi ju alla om tror jag!
 

Enklaste potatissalladen

 
4 portioner
 
  • ca 800 gram fast potatis
  • 2-3 msk neutral olja
  • 1 röd lök
  • 1 påse Knorr dressingmix "Fransk"
 
 
  1. Skala och tärna potatisen i ca 3x3 cm stora bitar. Koka potatisen i lättsaltat vatten i ca 10 minuter tills de är genomkokta. Låt svalna.
  2. Finhacka rödlöken. Rör ner den i potatisen.
  3. Blanda samman olja och kryddmix och häll över potatisen. Rör runt så kryddoljan täcker all potatis.
 
Låt gärna stå och dra sig en stund innan servering. Perfekt, verkligen perfekt, att servera som tillbehör på en härlig grilltallrik en varm sommarkväll.

 
I onsdags grillade vi flintastek och jag gjorde potatisen till. Serverade även världens godaste garam masala-marinerad broccoli till, som så klart också tillagades på grillen. Oj, oj, oj, vilken måltid vill jag bara säga!!
 
Nu, mina vänner, ska jag strax göra kväll. Jag önskar er en riktigt härlig helg med fina vårkvällar när man kan njuta av solen till sent på kvällen! Jag återkommer imorgon med ett recept på världens godaste kycklingsallad! Perfekt lätt och nyttig mat nu när värmen äntligen kommit till oss.
 
På återseende!
 
 
 

 
#1 - - Anonym:

tack