Powered by Jasper Roberts - Blog

Marinerade broccolispett

Hej!
 
Idag vill jag bara tralla sommarvisor eller något! Jag blir lycklig i hela själen av denna underbara värme! När jag körde hem från jobbet för en stund sen såg jag en gammal man köra runt på en skottkärra i bar överkropp, och det är verkligen ett bevis på att sommarhalvåret är här.
 
Grillsäsong, grillsäsong, grillsäsong i all sin prakt. Åh, som jag älskar den!
 
På tal om grillsäsong så ska ni här få ett riktigt supertips! Tycker ni om broccoli? Har ni provat grilla den någon gång? Det är ofantligt gott! Ja, grillade grönsaker över huvud taget är ju fantastiskt gott, och speciellt om man marinerar dem lite innan. För det är ju faktiskt inte bara kött som går att marinera, även om det nog är vanligast. Ofta kanske man glömmer bort att sätta lite extra smak på det gröna...  Men gör inte det, för det är såå gott!
 

Marinerade broccolispett

 
4 spett
 
  • 2 färska broccolibuketter
Marinad:
  • 3 msk neutral olja
  • 1-2 tsk garam masala
  • 1-2 pressade vitlöksklyftor
  • 1 krm chiliflingor
  • salt och peppar
 
  1. Skär broccolibuketterna till mindre buketter.
  2. Blanda samman alla ingredienserna till marinaden.
  3. Lägg broccolin i marinaden och låt dra i ca 15-20 minuter.
  4. Trä broccolin på spett och lägg dem på grillen.
 
 
Sen är det bara att avnjuta dem, och då menar jag verkligen njuuuuta! :-) Det är så gott tillsammans med en grillad köttbit eller kycklingbit och lite hemmagjord potatissallad.
Givetvis kan man köra dem i ugnen om man hellre vill det. Vill man inte äta broccoli just så är det bara att marinera andra grönsaker efter egen smak och tycke. Bäst att dock att använda färska, lite hårdare, grönsaker när man ska grilla dem.
 
Marinerade grönsaksspett = sommarkväll i en liten ask, eller ja, sommar på en tallrik!