Powered by Jasper Roberts - Blog

Smalare fläskpannkaka

Nästan natt fortfarande ju, men ok - godmorgon. ;-)
 
Vad jag gör uppe så här tidigt en lördagmorgon? Jag ska strax köra till jobbet så klart, inte trodde ni väl att jag var ledig bara för att det var lördag? Nejdå, ingen vila här inte! Tur jag trivs så bra på jobbet.
Som jag nämnde igår så ska vi få husgäster idag. Min svåger, hans fru och deras två döttrar kommer och ska hälsa på några dagar och de kommer lagom till lunch. Vad kan möjligtvis passa till lunch när man har fyra små barn i åldern 2-6 år gamla samlade vi bordet? Pannkakor! Vad annars!? Jag har ju redan ett par olika pannkaksrecept här på bloggen - kolla in dem om ni missat dem: amerikanska pannkakor eller bananpannkakor. Idag tänkte jag dock att det nog får bli vanliga hederliga svenska, tunna pannkakor. Vilka är era favoriter?
 
När vi ändå är inne på pannkakor så är ju faktiskt en god ugnspannkaka också alltid gott. Lika gott till lunch eller till middag, och på tal om det så tänkte jag dela med mig av mitt recept på en något smalare fläskpannkaka än den traditionella. Det är i princip samma, men om man ersätter lite av vetemjölet med någon annan mjölsort så blir pannkakan lite hälsosammare och får en lite annan karaktär dessutom. Våga prova!
 

Fläskpannkaka

 
1 ugnsplåt
 
  • 4,5 dl mjölk
  • 1,5 dl vetemjöl
  • 1 dl grahamsmjöl
  • 3 ägg
  • ca 0,5 tsk salt
  • ca 300 gram bacon eller sidfläsk
 
  1. Tärna ner baconet/sidfläsket och lägg i en bakplåtspappersklädd (eller smörjd) djup ugnsplåt.
  2. Vispa samman ägg, mjölk, mjöl och salt. Häll pannkakssmeten över baconet/fläsket.
  3. Grädda pannkakan på 225 grader i ca 30 minuter tills den fått fin färg.
 
 
Personligen äter jag helst min fläskpannkaka tillsammans med lite lingonsylt och aromat på! Mums!!
Hur äter ni helst er fläskpannkaka?