Bananpannkakor
Godmorgon världen!
Vad ska ni hitta på en onsdag som denna? Själv sitter jag just nu och äter frukost efter att ha lämnat av barnen på förskolan för ett tag sen. Jag har inte tänkt hitta på något särskilt egentligen idag. Hänga lite med min lillebror, som dock sover ännu den sömntutan, och sen tänkte jag ha ännu en dejt med tvättmaskinen.
Förra veckan fixade jag och min son bananpannkakor till mellanmål en dag. En nyttigare, tjock sort. Jag har ju nämnt innan att jag föredrar tjocka pannkakor av amerikansk typ om jag måste välja. Man kan ju annars göra tunna bananpannkakor också, då mosar man bara ner en banan eller två i den vanliga pannkakssmeten och gräddar som vanligt.
Vill man däremot ha i sig mer proteinfyllda pannkakor med mindre kolhydrater, så är detta ett bra alternativ.
Bananpannkakor

Ca 15 pannkakor
- 5 mogna bananer
- 5 ägg
- 1 dl vetemjöl
- Mosa bananerna och vispa samman med ägg och vetemjöl till en slät smet (jag körde min i matberedaren).
- Grädda på medelvärme i lite smör. Det går ca 0,75 dl smet/pannkaka.
Jag serverade min pannkaka tillsammans med lite Kesella Citrus, som passar väldigt bra till. Barnen åt sina med lite jordgubbssylt. Man behöver dock egentligen inte ha någonting till om man inte vill för de smakar så mycket i sig själva. Banansmaken är väldigt framträdande.

Prova att äta dem till frukost, lunch eller som mellanmål. Packa ner dem i picknickväskan - de är lika goda att äta varma som kalla!
I med lite keso också så kan du minska mjölet till 2-3 mak! Har du provat Coltingspannkakor? Ägg, banan och jordnötssmör :) / Ewa