Powered by Jasper Roberts - Blog

Banansockerkaka

Hej och god förmiddag!
 
Hoppas ni alla fick en riktigt bra start på maj månad igår!? Jag invigde maj med räkmackor till lunch på en utflykt med jobbet och sedan avslutade jag arbetsdagen med fika innan jag körde vidare till affären för lite helginhandling.
Ja, ikväll får vi nämligen besök av min vän Maria och hennes familj som kommer hit och grillar! Jag har redan lagt köttet i marinad så det får gotta till sig riktigt ordentligt - det blir grillade, tjocka, revben och även lite korv till barnen. Till revbenen tänkte jag servera min galet krämiga potatisgratäng, en krispig sallad och grillade majskolvar! Jag tror det kommer bli en höjdamiddag, eller ja, det är min förhoppning i alla fall! 
 
Middagsbjudning ikväll som sagt, och då hör det väl nästan lite till att servera en liten efterrätt också va, eller vad säger ni? Det är extremt sällan vi äter efterrätt här hemma, men jag tycker det är väldigt kul att göra efterrättter så brukar passa på när vi ändå ska ha gäster. Nyfikna på vad det blir för efterrätt? Ja, då får ni minsann kika in hos mig på Instagram under kvällen, eller snällt vänta tills receptet dyker upp på bloggen vid ett senare tillfälle. Ja, det blir något riktigt smarrigt ni inte vill missa!
 
Tills vidare kanske ni är lite baksugna så här på helgkanten? Jag insisterar ju alltid på att klassikerna aldrig går ur tiden, och att man liksom aldrig tröttnar på dem. De är väl beprövade och man vet att de uppskattas. Ett bakverk som faller under den kategorin är banansockerkaka! Jo, det är ju helt enkelt alltid gott till kaffet, eller vad säger ni?
 

Banansockerkaka

 
ca 12 bitar
  • 2 stora bananer (gärna övermogna)
  • 50 gram smör
  • 2 ägg
  • 2 dl socker
  • 3 dl vetemjöl
  • 0,5 dl mjölk
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
 
  1. Smält smöret.
  2. Vispa samman ägg och socker poröst.
  3. Blanda mjöl, bakpluver och vaniljsocker och rör ner i äggsmeten.
  4. Mosa bananerna och rör ner dem i smeten.
  5. Tillsätt smöret och mjölken och vispa samman.
  6. Smöra och bröa en sockerkaksform, eller en springform.
  7. Häll smeten i formen och grädda på 175 grader i ca 45 minuter.
 
Låt svalna innan en skärs i skivor. 
 

Instagram: @vardagsmatalajess  

Vardagsmat a la Jess på Facebook

#1 - - Kajsa:

Åhh mums med banankaka!!!
Det skulle vara jätteroligt om du ville vara med på min blogg med ditt bästa sommarrecept!
Läs mer här:
http://elvafika.se/2015/may/se-hit-alla-bakbloggare.html
Tack på förhand! :)

#2 - - Bibbi:

Låter och ser otroligt gott ut :)
Måste testas redan ikväll till kaffet

Kram Bibbi

Svar: Hoppas det smakade! :-D Kram
Jessica Fransson