Powered by Jasper Roberts - Blog

Citronmajonnäs

Hej igen mina fina läsare!
 
Nu har jag fått sova ut efter nattens jobb, och jag har även hunnit hämta hem mina små trollungar. Jag lämnade ju sonen på fritids för första gången igår eftermiddag innan jag körde till jobbet. Han ska börja förskoleklassen nästa vecka och har därför nu börjat fritids istället för förskolan där han gick innan sommarlovet. Det var en glad liten 6,5-åring som jag hämtade upp från en solig skolgård! Han lekte tillsammans med kompisarna och hade det hur bra som helst, faktum är att han knappt ville följa med mig hem, och det om något är ju ett bra tecken på att han har det bra. Det känns tryggt att veta att han känner sig trygg och jag kan vara lugn när jag är på jobbet. Härligt! 
 
I övrigt är det ju kräfttider och jag tipsade ju tidigare idag om hur man på ett enkelt sätt kunde piffa upp sina fördigkokta kräftor med välsmakade egen lag. Kräftorna är ju minst sagt huvudattraktionen på festskivan så här i kräfttider, men man vill ju förstås ha lite annat på bordet också, som komplement till de röda härligheterna! Ett jätteenkelt tillbehör till kräftskivan är att ställa fram en hemmaslagen majonnäs! Ja, det är verkligen inte alls svårt och har ni inte vågat testa innan så är det helt enkelt dags nu! Denna hemmaslagna majonnäsen med smak av citron passar nämligen ypperligt bra att doppa både räk- och kräftstjärtar i! 
 

Citronmajonnäs


ca 10 bufféportioner
 
  • 1 stor citron, rivet skal
  • 1 msk citronsaft
  • 2 äggulor
  • 3 dl neutral olja (raps- eller matolja)
  • salt och citronpeppar
 
  1. Blanda samman citronskal, citronsaft och äggulor i en skål.
  2. Tillsätt oljan, först droppvis, och sedan i en tunn stråle under konstant vispnin tills majonnäsen tjocknar rejält.
  3. Smaka av med salt och citronpeppar. 
 

Instagram: @vardagsmatalajess  

Vardagsmat a la Jess på Facebook