Powered by Jasper Roberts - Blog

Ugnsbakad lax och gräddfilssås

Godmorgon från sjukstuga...
 
Ja, det är faktiskt morgon eftersom det inte är alltför länge sedan jag orkade masa mig upp ur sängen... I början på veckan var jag hemma med en hängig dotter, och nu är det min tur. Halsont, feberfrossa och huvudvärk. Inatt sov jag med pyjamas, huvtröja och täcke och ända huttrade jag... Nåja, tur det finns febernedsättande i alla fall så jag kan stå på benen på dagen! Jag som nästan aldrig är sjuk...
 
Tur för övrigt att det slog till idag! Igår hade vi gäster här hemma eftersom sambon fyllde år. Efter sambons önskemål bjöd jag på stekta karrékotletter och pommes frites med min hemmagjorda coleslaw. Till efterrätt fick jag betämma, och överraska honom tyckte han, vilket jag då gjorde. Valet denna gången föll på en chokladlasagne som gick åt ganska snabbt om man säger så! Recept? Det kommer så klart dyka upp här på bloggen också inom kort.
 
Idag står det dock ugnsbakad lax på bloggmenyn, serverad med en riktigt god gräddfilssås och ett gäng härligt göna edamamebönor. Edamamebönor, eller sojabönor är verkligen min favoritböna, alla gånger. Jag kokar upp ett litet gäng och äter som snacks ibland framför tvn om kvällen. De är såååå goda! Proteinrika och nyttiga dessutom!
 

Ugnsbakad lax och gräddfilssås


4 portioner
 
  • 500 gram laxfilé
  • salt och citronpeppar
  • 2 dl gräddfil
  • 4 msk majonnäs
  • 2 msk gräslök
  • 2 msk dill
  • 1,5 msk pressad citron
  • salt och svartpeppar
 
  1. Lägg laxbitarna i en lätt smord ugnssäker form.
  2. Krydda laxen med salt och ganska rikligt med citronpeppar.
  3. Tillaga i ugnen på 200 grader i ca 20 minuter.
  4. Blanda samman gräddfil, majonnäs, gräslök, dill och pressad citron till en kall sås.
  5. Smaka av med salt och svartpeppar. Låt såsen stå kallt till servering. 
 
Servera laxen med gräddfilssåsen, kokt potatis och gärna ett gäng edamamebönor, eller gröna ärtor.
 

Instagram: @vardagsmatalajess  

Vardagsmat a la Jess på Facebook

#1 - - Nathalie:

Citronpeppar och lax är en sååå god kombination. Ser gott ut, längesedan man åt lax :)

Svar: Ja, men visst är det!! Då är det nog dags igen tycker jag! ;-)
Jessica Fransson