Powered by Jasper Roberts - Blog

Kasslerpanna med pepparrot

Godmorgon mina vänner!
 
Dags att ta oss an torsdagen! Snart är det helg igen, och det känns finfint! 
 
Idag ska jag iväg på min Ny Vikt på Sikt-grupp på lassarettet och idag ska vi fokusera på den så kallade "guldkanten" - godis, chips, kakor, alkohol osv. Det blir minst sagt ett spännande ämne, och som vanligt återkommer jag med rapport efter mötet för de nyfikna.
 
I eftermiddag sen ska jag hem till Maria på fika tillsammans med en annan vän. Jag var inom Marias en snabbis igår och fick då avslöjat för mig att det skulle bjudas på nybakade tekakor och en mintchoklad-kaka som skulle bakas i långpanna. Helt klart något att se fram emot med andra ord! Vi har alla tre dessutom jämngamla barn så ni kan ju tro att det minst sagt kommer bli full rulle i eftermiddag. Jag älskar't!
 
Här och nu, innan jag kör iväg till lassarettet, ska det bli kassler. En kasslerpanna med smak av pepparrot närmare bestämt. Barnsligt snabb- och lättlagat och fantastiskt gott. Tycker du inte om pepparrot? Den är så klart inte nödvändig och går att utesluta, men vågar du testa, ja, då är det helt klart värt det! 
 

Kasslerpanna med pepparrot


4 portioner
 
  • 600 gram kassler
  • 0,5 ask körsbärstomater
  • 2 dl matlagningsgrädde
  • 1-2 msk riven pepparrot
  • 0,5 dl dill
  • salt och peppar
 
 
  1. Skiva kasslern och lägg den i en djup stekpanna.
  2. Halvera tomaterna och lägg ut dem över kasslern.
  3. Vispa samman grädden med pepparrot, dill och salt och peppar.
  4. Häll såsen över kasslern och låt koka upp. Låt puttra sakta under lock i ca 10 minuter.
 
Servera tillsammans med kokt potatis och en god sallad.



 
Instagram: @vardagsmatalajess