Powered by Jasper Roberts - Blog

Nötfärsburgare med mynta

Godmorgon mina vänner! ;-)
 
Ja, eftersom jag jobbade inatt så är jag precis ganska nyvaken nu och säger därför godmorgon! Hoppas er lördag är solig och skön hittills? Här i Växjö lyser solen från klar himmel, och det är så underbart att vakna till en sådan strålande dag!
Barnen är glada över att mamma "äntligen" är vaken, för de tycker att jag ska hoppa ner i poolen tillsammans med dem, så det tänkte jag faktisk göra också! Det ser väldigt inbjudande ut minst sagt! Först ska jag bara ha i min lite "frukost" tänkte jag - det där med maten blir ju minst sagt lite upp-och-ned när man jobbar natt.
När frukosten är avklarad är det ju nästan dags att börja tänka på middagen redan... Tror det får bli grillat ikväll igen? Vi får se vad jag är sugen på, och vad resten av familjen är sugna på om en liten stund.
 
Ni kanske också är sugna på att grilla? Får jag kanske lov att tipsa och riktigt goda hamburgare då? Jodå, men smak av bland annat mynta så blir dessa rackarna en riktigt höjdare till grillmiddag! Servera dem helst tillsammans med karamelliserad lök och hemmagjorda hamburgerbröd! Mycket bättre än så blir det knappt!

Nötfärsburgare med mynta


4 portioner
 
  • 500 gram nötfärs
  • 3 msk grillkrydda
  • 1 msk timjan
  • 2 msk mynta
  • 2 msk worchestershiresås
 
  1. Blanda samman alla ingredienserna till en jämn färssmet.
  2. Forma 4-8 jämnstora hamburgare av smeten (beroende på hur stora man vill ha dem).
  3. Pensla hamburgarna lite lätt med olja innan de läggs på grillen.
  4. Grilla ca 4-5 minuter per sida.
 
Servera med dina favorittillbehör! Exempelvis sallad, tomat, gurka, ostskivor och ketchup eller dressing.
 
Min egen hamburgare? Den bygger jag med hemmagjort hamburgerbröd, en skiva cheddar, tomatskivor och en klick balsam-karamelliserad lök på toppen. Mums, mums, mums!