Powered by Jasper Roberts - Blog

Currykyckling

Godmorgon, godmorgon!
 
Precis varit och lämnat barnen på förskolan och sitter nu och funderar på vad jag ska hitta på idag? Har ni några roliga planer för dagen kanske, något ni kan tipsa om? Eventuellt blir det en vända in till city med en kompis, jag får se vad dagen har att erbjuda helt enkelt.
Igår var jag och barnen hemma hos min vän Maria hela långa dagen verkligen, och det var precis lika mysigt som vanligt! Maria bjöd på alldeles nybakade tekakor till mellanmål, och sen gjorde vi Korv Stroganoff till lunch. Framåt kvällen slog baksuget till i mig, så jag tog över hennes kök och bakade ett gäng Marshmallow Cookies som vi fikade på sen. Ja, en lugn och skön och förbehållsfri dag tillsammans med goda vänner - vad mer kan man begära?
 
Sist vi var hemma hos Maria bjöd hon på Currykyckling, och det är också alltid gott! Väldigt enkelt att tillaga, men med mycket smak. Med andra ord: en perfekt vardagsmiddag! 
 

Currykyckling

 
4 portioner
 
  • 500 gram kycklingfilé
  • 2 dl creme fraiche
  • 2,5 dl matlagningsgrädde
  • 1 gul lök
  • 1 hönsbuljongtärning
  • ca 3-4 msk curry
  • salt och peppar
 
  1. Skala och finhacka löken. Tärna kycklingfilén.
  2. Fräs löken tillsammans med curryn i en stor gryta tills löken blir glansig.
  3. Lägg ner kycklingen och låt den fräsa tillsammans med currylöken tills den är genomstekt.
  4. Smula ner buljongtärningen och häll över grädde och creme fraiche.
  5. Koka upp och låt puttra samman på låg värme i ca 15 minuter.
  6. Smaka av med salt och peppar.
 
Servera tillsammans med ris och exempelvis kokta haricot verts. 
 
 

Instagram: @vardagsmatalajess

  

Vardagsmat a la Jess på Facebook