Powered by Jasper Roberts - Blog

Morotspannkaka

Godmorgon kära läsare!
 
Har ni njutit av en extra lång och god söndagsfrukost idag? Jag håller tummarna för det! Här hemma brukar det bli riktigt rejäla frukostar på helgmornarna. Hela skafferi- och kylskåpsarsenalen brukar plockas fram och ugnen går varm på morgonen och fyller huset med doften av nybakat så ofta bara orken finns. 
 
Nåväl, eftersom nu frukosten är över så är det ju strax dags att börja tänka på lunch, eller hur? Idag tycker jag att ni ska testa en morotspannkaka till lunch! Det är väldigt gott att göra en vegetarisk ugnspannkaka och smaksätta den med riktigt smakrika och fräscha grönsaker tycker jag. En riktigt favort här hemma är min rotsakspannkaka! Den har ni väl inte missat hoppas jag!? Denna morotspannkakan är en liknande skapelse, men där jag endast använder morötter som smaksättare och en någon moderarad pannkakssmet. Prova vet jag!
 

Morotspannkaka

 
 
1 ugnsplåt
 
  • 3 stora morötter
  • 3 ägg
  • 8 dl mjölk
  • 4 dl mjöl
  • 1 tsk salt 
 
  1. Skala och riv morötterna. Lägg i en bakplåtspappersklädd ugnsplåt.
  2. Vispa samman ägg, mjölk, mjöl och salt och peppar. Häll pannkakssmeten över morötterna.
  3. Grädda pannkakan på 225 grader i ca 30-40 minuter tills den fått fin färg.
 
Servera som ensam vegetarisk rätt, eller som tillbehör till lite kallskuret, korv eller exempelvis köttbullar och en riktigt god och krispig sallad!
 
 
Tips!
Blanda även gärna i andra rivna grönsaker efter eget smak och tyckte, och blanda tillsammans med morötterna. Går utmärkt att göra till en allt-i-ett-rätt genom att tärna ner lite skinka, fläsk, korv eller liknande i plåten innan gräddning.