Powered by Jasper Roberts - Blog

Stekt ris med räkor

Hej där ute!
 
Ni ska ni att jag hade en minst sagt välbehövlig sovmorgon imorse! Jag ska erkänna att jag är helt slut efter dessa veckorna på jobbet! Hur mycket jag än trivs där så har det varit mycket den sista tiden, får hoppas det lugnar ner sig lite nu igen. 
Idag är jag i alla fall ledig och vi har precis ätit en sen lunch här hemma. Det blev, på sonens begäran, amerikanska pannkakor med choklad i dubbelbemärkelse - Chocolatechip Chocolatepancakes. Gott var det kan ni tro! 
 
Ikväll kommer jag laga en teriyakibiff med bambuskott - en personlig favorit. Förutom det italienska köket så är det asiatisktinspirerade min favorit. Så många goda smaker med enkla medel och få ingredienser som man kan få fram. Det är helt fantastiskt!
På tal om asiatiskt inspirerad mat så tänkte jag här och nu tipsa om en annan sådan rätt. Har ni ätit Fried rice någon gång? Visst är det vansinnigt gott!? Det tycker jag i alla fall, och här kommer en typ av stekt ris-rätt som är fylld med söt ananas och räkor.
 

Stekt ris med räkor

 
4 portioner
 
  • 4 dl kokt ris
  • 4 dl skalade räkor
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 gul lök
  • 3 ägg
  • 4 salladslökar
  • 2 färska tomater
  • 4 ananasringar
  • 3 msk japansk soja
  • salt och svartpeppar
 
  1. Finhacka lök och vitlök. Tärna tomaterna och ananasringarna i små bitar. 
  2. Fräs löken tills den blir glansig och genomskinlig. Tillsätt äggen och rör runt konstant tills de stelar och blir en äggröra.
  3. Rör ner det kokta riset, tomaterna och ananasbitarna. Smaka av med soja, salt och svartpeppar.
  4. Blanda sist ner räkorna så det bara får bli precis varma.
  5. Finhacka salladslöken och strö över vid servering.
 
 
Servera tillsammans med extra japansk soja och limeklyftor.
 
Njut sedan av en riktigt god och smakrik allti-i-ett-rätt som står på bordet inom en halvtimme. 
 

#1 - - Bland bakverk och kastruller:

Vad gott detta låter!!!
Och amerikanska pannkakor är ju bara såå gott!!
Kram