Potatis- och lökfrittata
Hej hej!
Hur har ni det en söndag som denna? Här i Växjö är det grått och mulet, men inte är jag ledsen för det inte för solen ska komma tillbaka redan imorgon sägs det. Något att se fram emot med andra ord.
Jag ska strax bege mig ner till affären igen. Jag har bestämt att det blir stekt ris med räkor ikväll, det är ju såå gott! Hade dock inte allt hemma, så en liten inhandling krävs.
Vi har nästan nyss ätit lunch här hemma - väldigt sent idag för alla var trötta imorse och sov länge. Skönt!! Jag slängde ihop en potatisfrittata till lunchen, efter lite inspiration från Sara. Jag fick en massa potatis över från midsommarlunchen som jag behövde bli av med, och då var det perfekt med en frittata till lunch.
Frittata är en äggbaserad omelettliknande rätt som man gör i antingen ugn eller stekpanna. Man kan, precis som med en omelett lägga lite vad som helst i den - perfekt restmat med andra ord!
Potatis- och lökfrittata

4-6 portioner
- 6 dl mjölk
- 5 ägg
- 1,5 msk vetemjöl
- 1,5 tsk salt
- 500 gram kokt färskpotatis
- 1 dl klippt gräslök
- 1 rödlök
- Skiva potatisen och hacka rödlöken.
- Lägg potatisskivor, gräslök och rödlök i en ugnssäker form.
- Vispa samman mjölk, ägg, mjöl och salt och häll äggstanningen över potatisen och löken.
- Grädda i ugnen på 200 grader i ca 35-40 minuter till frittatan fått fin färg.

Servera som lätt lunch tillsammans med en grönsallad med lite Crema di balsamico på. Det är även jättegott att ha som tillbehör till exempelvis lite sill eller, som vi åt den idag, med några köttbullar. Eller varför inte lite prinskorv?