Powered by Jasper Roberts - Blog

Lax med toscanskt kryddtäcke

Hej igen!
 
Ja, mina vänner, nu är det ganska snart dags för mig att bege mig av mot jobbet för ett par enstaka timmar. Dagen har flytit på här hemma fast vi inte har gjort något särskilt idag. Det blev en liten vända till affären och sen hjälpte min lilla dotter mig att fixa dagens lunch. Vi gjorde en kycklingröra med smak av curry som vi åt i grova baguetter. Det blev så klart lite extra gott eftersom dottern hjälpte till! Mitt lilla hjärtegull!
 
Ikväll blir det som sagt middag på jobbet för min del så jag vet inte riktigt vad det blir ännu. Det får bli en överraskning när jag kommer dit. Antar dock att de flesta andra av er äter middag hemma en fin torsdagskväll som denna, och om ni inte redan bestämt er för vad ni ska ha så tänkte jag tipsa om en fiskrätt. Tillaga den i ugnen, eller lägg den på grillen!
 

Lax med toscanskt örttäcke

 
4 portioner
 
  • 4 laxfiléer eller hel laxsida
  • 3 msk paprikapulver
  • 1 knippe färsk basilika, finhackad
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 tsk chiliflingor
  • 4 msk olivolja
  • salt och peppar
 
  1. Blanda samman alla kryddorna med pressad vitlök och olivoljan. 
  2. Lägg laxen i en ugnssäker form och bred ut kryddpastan på laxen.
  3. Tillaga i ugnen på 225 grader i ca 20-25 minuter tills laxen är genomstekt. 
 
Enkel, hälsosam, god och snabb middag som smakar mycket! God att servera tillsammans med potatis eller potatismos och en god kall romsås. Sist åt jag min laxbit tillsammans med min goda bönsallad med vitlöksvinegette - då behövs ingen potatis till. 
 
Med detta önskar jag er en fortsatt trevlig torsdag! På återseende mina vänner.