Powered by Jasper Roberts - Blog

Fetaostbiffar

Goooood morgon!!
 
Är ni uppe än?? Är ni pigga och alerta än? Tänker ni på dagens middag än? Jag misstänker kanske att svaret på i alla fall de två sista frågorna är nej för de flesta av er... Så är nämligen fallet här: jag är inte särskilt pigg än och middagen vet jag inte riktigt vad den kommer bestå av ikväll än. Det jag dock vet är att det är ganska så några timmar kvar till just middag än, så jag har lite tid på mig att komma på vad jag är sugen på.
 
Kanske är det dock någon av er där ute som redan nu sitter och klurar på vad ni ska handla på vägen hem från jobbet i eftermiddag? Då tänkte jag tipsa om goda biffar! Det passar väl alldeles ypperligt att äta en fin måndag som denna!
 

Fetaostbiffar

 
ca 8 biffar
 
  • 400 gram nötfärs
  • 1 röd lök
  • 150 gram fetaost
  • 1 tsk timjan
  • 1 ägg
  • ca 1 tsk salt
  • ca 1 krm svartpeppar
 
  1. Finhacka löken och tärna ner fetan i små fina tärningar. 
  2. Blanda samman alla ingredienser och smaka av med salt och peppar.
  3. Forma smeten till 8 biffar och stek tills de är genomstekta, eller bryn dem lätt och stek dem färdiga i ugnen på 200 grader i ca 15-20 minuter beroende på storlek.
 
Servera exempelvis med en god krispig melonsallad, och varför inte ha lite ugnsstekta potatisklyftor och en hemmagjord kall sås till!
 
 
Hoppas nu ni får en riktigt bra måndag!
Jag återkommer i eftermiddag med veckans meny!