Grillad kyckling med ugnsrostade grönsaker
Godkväll!
Tänkte landa framför datorn en stund innan jag säger godnatt för denna torsdag. Denna veckan har gått i ett, och jag kan knappt förstå (som vanligt) att det är fredag och helg imorgon redan. Veckan har inte riktigt blivit som planerat då min dotter varit sjuk hela veckan, och är det fortfarande. Jag och sambon har turats om att vara hemma med henne hela veckan. Den lilla skrutten har haft nästan fyrtio graders feber i flera dagar nu, och än har den tyvärr inte släppt, så imorgon blir det hemmadag ännu en gång. Jag hoppas innnerligt att hon slipper må dåligt snart.
Då hon mest sovit har jag passat på att jobba en del hemfirån. Det är smidigt när man kan göra det, och det känns skönt att kunna slippa hamna allt för mycket back när man är hemma oförväntat. Det händer mycket på jobbet nu, och jag går knappast aldrig sysslolös i alla fall, men det är precis så jag vill ha det, för då trivs jag som allra bäst.
I övrigt jobbar jag på med bakboken som ska komma ut nu i höst. Det känns fortfarande helt overligt att lilla jag ska ge ut en bakbok, och jag misstänker att jag inte helt ut kommer förstå att det är sant förrän jag faktiskt sitter här med boken i hand. Jag är som sagt så galet stolt och glad över min bok, så ni kommer få höra om den mångt och mycket vill jag lova.
Fredag imorgon som sagt, har ni några planer för helgen kanske? Här fyller sambon år på söndag, och det ska vi så klart fira. Nu när lillan är sjuk blir det bara vår lilla familj, men det kommer bli bra ändå. Present är inköpt, och han har önskat det han alltid önskar på sin födelsedag: prinsesstårta till fika, och min tacopaj till middag. Så, så fr det bli minsann.
Till er andra vill jag idag tipsa om kanske världens mest busenkla middag, som passar lika bra en vardagskväll som nu till helgen. Helstekt kycklig med ugnsrostade grönsaker. Enklare kan det knappast bli faktiskt, och sköter sig dessutom helt själv mer eller mindre så man får tid över till mys med familjen istället för att "slava" vid spisen. Vem gillar inte en sådan middag liksom!? Vilka grönsaker man vill ha till sin kycklig anpassar man givetvis efter eget smak och tyckte, precis som det bör vara.
Grillad kyckling med ugnsrostade grönsaker

- 4 kycklingfiléer
- grillkrydda
- salt och peppar
- 8 potatisar
- 2 stora morötter
- 1 stor zucchini
- ca 2 msk neutral olja
- salt och peppar
- Dela potatis, morötter och zucchini i skivor eller klyftor.
- Fördela ut grönsakerna på en ugnsplåt.
- Häll över oljan och krydda med salt och peppar.
- Rör runt grönsakerna på plåten så olja och krydda täcker dem alla.
- Ställ in i ugnen på 200 grader i ca 20-30 minuter, beroende på storlek på grönsakerna.
- Krydda kycklingfiléerna med grillkrydda, salt och peppar efter smak.
- Bryn dem på medelvärme i smör i en stekpanna tills de är genomstekta.

Det ser verkligen jätte gott ut! =)