Powered by Jasper Roberts - Blog

Spenatvåfflor

Godmorgon!
 
Idag är jag inne på min tredje lediga dag redan och njuter av varje stund vill jag lova. Det bästa av allt är att jag dessutom fortfarande har två hela dagar efter denna att fortsätta njuta av att vara ledig på. Jo, jag tackar jag! 
Gårdens lekplats-och-fika-planer gick i stöpet då vädergudarna bestämde sig för att ge oss både regn och åska. Vår fika blev dock av ändå, då bästa vännerna fick ta och komma hem hit och fika istället, och det gick givetvis lika bra det. Lekplatsen finns kvar en annan, soligare, dag. Det blev inget avancerat fika, men likväl gott. Klassiska chokladbollar helt enkelt, det var ju trots allt Chokladbollens Dag igår. Åt ni kanske också en chokladboll eller två?
 
Här hemma idag ska vi strax njuta av långfrukost tänkte jag. Det blir nybakade bake-off frallor, så många pålägg jag kan frambringa ur kylen och nykokta ägg. Ja, och så tänker jag minsann sitta där minst en timme också. Det är ju just det som nämligen är det bästa med att vara ledig: ingen stress, framför allt på morgonen. Nej, morgonmänniska är jag inte och kommer aldrig att bli. 
När vi ätit vår frukost i lugn och ro, och gjort oss iordning ska jag och barnen packa in oss i bilen och köra ner till min mamma i Blekinge. Pappan och hunden i familjen ska husera hemma själva medan vi andra roar oss på marknad. Marknaden går av stapeln i maj varje år, och ha gjort så sedan jag var liten, och det är alltid kul att åka dit då det har blivit något av en hemvändartradition för både mig och många andra. Man stöter alltid på ansikten som man inte sett på länge, och det är alltid roligt. Det blir säkert ett gäng karuseller och karameller också gissningsvis, som sig bör på en marknad med andra ord. Jag hoppas även på grillat hemma hos mamma ikväll, men vi får se vad hon hittar på helt enkelt. 
 
Här och nu, innan långfrukost och innan marknad tänkte jag bjuda er på ett frukosttips, eller varför inte ett lunch-, mellanmåls- eller middagtips för den delen. Ja, våfflor kan man ju faktiskt äta mer eller mindre vilken tid på dygnet som helst, och nej, man måste faktiskt inte servera dem tillsammans med grädde och sylt, även om det är alldeles förträfflgit gott det med. Vill man ha lite matigare våfflor så rekomenderar jag att dels slänga i en extra stor näve färsk spenat i smeten innan man gräddar den, och serverar den med ett gäng smarriga, icke söta, tillbehör. Vad sägs exempelvis om bacon, creme fraiche, rödlök och rom? Jo, jag lovar, det är otroligt gott på våfflor det med! 
 
 

Spenatvåfflor

 
ca 8-10 våfflor
 
  • 2 dl mjölk
  • 2 dl naturellt mineralvatten
  • 2 ägg
  • 4 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 3 msk flytande margarin
  • 200 gram färsk spenat
 
  1. Vispa samman alla ingredienserna till en smet.
  2. Grädda smeten i ett våffeljärn.
 
Servera spenatvåfflorna med exempelvis knaperstekta bacontärningar, en klick creme fraiche, finhackad rödlök, och som pricken över i, en klick svart rom. 
 
 
 
 
 
#1 - - Inne hos Ina:

Åh, det ser jättegott ut!

Svar: Tack, tack!
Jessica Fransson