Powered by Jasper Roberts - Blog

Kokosfilé

Välkommen fredag! 
 
Idag välkomnar vi fredagen med öppna armar som alla andra fredagar! Vem älskar inte helg liksom!? Jo, det är jag ganska övertygad om att vi gör till mans faktiskt! Vad har ni för planer i helgen? Blir det kanske utgång, eller en lugn och skön hemmahelg? Båda har definitivt sin charm om ni frågar mig, och ingen av dem är att förringa. För min del blir denna helgen en hemmahelg då sambon ska iväg på äventyr och jag och barnen således ska husera här hemma själva. 
 
Idag efter jobb, skola och fritds så blir det numera sedvanlig fredagsfika för mig och barnen på det lokala caféet som avslut på jobb- och skolveckan och för att fira in helgen. Det har blivit en tradition vi har sedan i höstas någon gång, och både barnen och jag uppskattar det lika mycket. Det är en riktigt mysig stund tillsammans (så länge inte barnen bråkar det vill säga), då vi liksom sammanfattar veckan innan helgen drar igång. Båda mina barn här mer eller mindre dagligen kompisar här hemma, eller är hemma hos kompisar och leker, både veckordagar som helg, vilket är väldigt roligt och något jag bara ser som positivt så länge de själva vill leka. Det är dock med andra ord därför extra uppskattat av mig, och dem också när vi har den där stunden tillsammans, bara vi. Jag hoppas att det är en tradition vi kommer hålla fast vid mågna år framöver. 
I övrigt så blir det innebandyträning denna helgen. Min dotter ska gå på prova-på-träning imorgon förmiddag, och hon är jättepsänd inför det. Hon har längtat efter att få prova ända sedan två år tillbaka när sonen trände ett tag, och nu är det då äntligen dags att dra igång en grupp för hennes årgång. Vi får se om hon tycker det lever upp till förväntningarna. To be continued med andra ord. 
 
Denna veckan har vi ju faktiskt fått njuta av både sol och plusgrader vid flera tillfällen, i alla fall i min del av vårt avlånga land (hoppas nu bara att den sista snön smälter bort snart också), så idag tänkte jag bjuda på kött. Kött som kan tillagas i köket lika bra som på utegrillen. Ja, nu är vi alla sugna på att dra igång grillarna tror jag allt. Så, vad sägs om en smakrik fläskfilé som marineras i citron och kokosflingor? Visst låter det allt lite spännande? Ja, jag menar väl det, och det är det också! Testa veja! 
 

Kokosfilé

 
4 portioner
  • 600 gram fläskfilé
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 msk pressad citron
  • 1-2 tsk sambal oelek
  • 3 msk ketjap manis (söt soja)
  • 2 tsk rapsolja
  • 4 msk riven kokos
 
  1. Finhacka vitlöken och lägg i en bunke. 
  2. Blanda i pressad citron, sambal oelek efter smak, ketjap manis , olja och kokosflingor till en marinad. 
  3. Skiva fläskfilén och lägg ner i bunken. Rör om så allt kött täcks med marinad.
  4. Låt marinera i ca 30 minuter. 
  5. Bryn köttskivorna i en stekpanna tillsammans med marinaden.
  6. Lägg över kötteen i en ugnssäker form och stek färdigt i ugnen på 250 grader i ca 7-10 minuter beroende på tjockleken på köttskivorna. 
 
Servera köttet tillsammans med exempelvis ris, sweet chilisås och en god tomatsallad på tomater, rödlök, vitvinsvinäger, salt och peppar.