Powered by Jasper Roberts - Blog

Thaicurry med kyckling

Välkommen fredag!
 
Japp, som ni vet vid detta laget är jag alltid lika glad när det står fredag i almanackan! Helgen stundar, så vad finns det att inte vara glad för liksom!? Just denna helgen är jag dessutom ledig och vi ska hitta på lite roligheter tillsammans hela familjen. Vad ska ni hitta på? Har även ni kanske något extra kul på agendan denna helg? Berätta gärna! 
 
Min helg inleddes ju redan igår eftersom jag var ledig även då, ja, långhelg för min del minsann. Underbart! Vad vi hittade på? Jag och dottern åkte till stan och åt lunch tillsammans medan sonen var i skolan. Det blev Burger King eftersom lillan fick välja, föga otippat. På eftermiddagen var vi på utvecklingssamtal på förskolan och fick höra en massa fina saker om vår fina, men ack så envisa 6-års trotsiga lilla tjej. Ja, hon är inne i den berömda "6-års trotsen" just nu med allt vad det innebär... Yikes, säger jag bara! Ibland får man veta att man lever så att säga. Nåväl, hon fick i alla fall många fina ord från pedagogen, och hon är mer än redo att börja förskoleklass till hösten. På kvällen var vi hela familjen hebjudna till min fina Maria och hennes familj. Där åt vi torsdagstacos och njöt av världens bästa sällskap, i vanlig ordning.
 
Vad händer då denna helgen mån tro? Idag ska jag och barnen ta oss ner till Blekinge och hälsa på min lilla mamma så fort sonen slutar skolan. Där är det nämligen marknadshelg på min uppväxtort, och det är en årlig tradition att gå på den, det har det varit sedan jag själv var liten, och vi är där varje år. Det är något av en hemvändarhelg för många, så man stöter alltid på gamla kända ansikten från barn- och ungdomstiden. Alltid trevligt med andra ord. Sen är det ju givetvis karuseller, sockervadd och marknadsgodis för hela slanten! 
 
Innan vi beger oss av mot karusellerna ska det dock bli fredagsmiddag förstås! Nej, det blir som vanligt inte tacos, utan denna fredag bjuder jag istället på kycklinggryta med inspiration från det thailändska köket. Kyckling med smak av koskos, lime och curry i en härlig kombination tillsammans med paprika och vitkål. Har man dessutom lite andra grönsaker i kylskåpet så passar det ypperligt att slänga med dem också. Varför inte liksom? Föredrar man en något mindre kryddig kycklinggryta så minskar man på currypastan, helt efter egen smak, så går alla ifrån middagsbordet nöjda.
 
Ha nu en riktigt trevlig helg allesammans! 
 

Thaicurry med kyckling

 
4 portioner
  • 600 gram kycklingfilé
  • 1 röd paprika
  • 400 gram vitkål
  • 2 vitlöksklyftor
  • 0,5-1 msk röd currypasta
  • 1 msk socker
  • 2 dl kokosmjölk
  • 1 hönsbuljongtärning
  • 1 lime
  • salt och svartpeppar
 
  1. Strimla kycklingen, paprikan och vitkålen.
  2. Fräs kyckling, paprika, vitkål och pressade vitlöksklyftor tillsammans med currypastan på hög värme i ca 5 minuter.
  3. Rör ner socker, kokosmjölk och smulad buljongtärning.
  4. Låt koka upp och puttra samman i ytterligare ca 5 minuter.
  5. Smaka av med salt, peppar och pressad limesaft.
 
Servera kycklingen tillsammans med kokt ris, och kanske en extra limeklyfta att pressa över på tallriken.  
 
#1 - - Carin:

Hej har du inget recept på detta
det ser så gott ut,är bara bilder tyvärr.
Ha en fortsatt fin solig söndag

#2 - - ajlimullersandvik.blogg.se:

det verkar fantastiskt :) jag älskar alla ingredienser, så kan ju inte vara annat än gott :)

#3 - - Emelie, 22, blivande fru och mamma till Lilly:

Åh vad gott det ser ut! Det där måste jag laga i veckan, tack för receptet! :) Kram!
http://nouw.com/eamh/

#4 - - ESG:

Mums vad gott det ser ut. Måste testas! :)

För bla fröer så kika gärna in i butiken http://www.vividus-butik.se Vividus betyder vi gör skillnad. 🙂 överskottet går till välgörenhet!