Powered by Jasper Roberts - Blog

Kycklingpaj med spenat

Hej och trevlig lördag allesammans!
 
Lördag ja... Hela veckan har redan gått mer eller mindre. Denna veckan har jag knappt varit hemma över huvud taget ska jag få be att berätta. Nej, jag har spenderat större delen av min tid på jobbet, hela veckan, och nästan bara varit hemma och sovit emellan ungefär. Om jag var glad nu när lördagen äntligen kom och jag har ledig helg? Minst sagt vill jag lova!! 
 
Hoppas ni andra haft en bra vecka?
 
Lördag alltså ja, skönt det! Numera går jag ju dock upp lite tidgare på mina lediga lördagar än jag kanske skulle vilja, helt "frivilligt". Min son började spela innebandy för några veckor sedan, vilket är på lördagsförmiddagar. Han vill så gärna att hans mamma ska vara med och titta när han tränar, så denna morgontrötta mamman stiger snällt upp, ochförljer givetvis med och tittar! Vad gör man inte för sina barn! 
Min lördagsmorgon inleddes med andra ord i gymnatiskhallen med en massa barn, och nu har jag ett hus fullt med barn. Ja, ok, kanske inte ett hus fullt, men ett barn mer än vanligt i alla fall. Sonen har en kompis på lekbesök och det är som vanligt full fart när de har roligt tillsammans. Härligt med skratten som kommer från innanför hans dörr... Ja, för dörren är viktigt att stänga så inte lillasyster kommer och stör dem, haha! 
 
Lördagskvällen kommer fortsätta i besökens tecken då vi är bjudna på middag hemma hos en bekant. Det ska planeras weekendresa tillsammans som ska gå av stapeln någon gång nu i vår, så det ska bli roligt. Det ska tydligen serveras paj ikväll på bjudningen, så det ska bli gott. Vilken sort vet jag dock inte, men paj är ju faktiskt alltid gott och går ju att fylla med precis vad som helst.
Vad sägs exempelvis som en riktigt krämig kycklingpaj? Mums, säger jag! Kyckling är något vi äter väldigt mycket av i mitt hus, och alla älskar det. Kyckling kan tillagas på en oändligt många olika vis och liksom gott till det mesta helt enkelt. I denna pajen får den samsas i en krämig sås tillsammans med bladspenat, och jag lovar att mycket mer än så behövs verkligen inte för att ställa fram en riktigt god middag på bordet!
 
 

Kycklingpaj med spenat 

 
4 portioner
 
Pajskal:
  • 3 dl vetemjöl
  • 100 gram smör
  • 3 msk vatten
 
  1. Blanda samman ingredienserna till en slät deg i en matberedare.
  2. Tryck ut degen i en smörjd paj- eller springform och nagga botten med en gaffel.
 


Fyllning:
 
  • 400 gram kycklingfilé
  • 300 gram bladspenat
  • 2 grönsakasbuljongtärningar
  • 2,5 dl matlagningsgrädde
  • salt och svartpeppar
  • 3 ägg
  • 3 dl mjölk
 
  1. Tärna kycklingen i små bitar. 
  2. Fräs kycklingen tills den får färg och lägg sedan ner bladspenaten tillsammans med matlagningsgrädden.
  3. Smula ner buljongtärningarna.
  4. Fräs ihop i några minuter, tills spenatens vätska kokat bort. 
  5. Smaka av med salt och peppar.
  6. Bred ut fyllningen i pajskalet.
  7. Vispa samman äggen med mjölken till en äggstanning.
  8. Häll äggstaningen över pajen.
  9. Grädda i ugnen på 225 grader i ca 25-30 minuter, tills äggstanniningen stannat.
 
Servera pajen tillsammans med en god sallad. 
 
 
 

Instagram: @vardagsmatalajess
#1 - - Veronica Wallgren:

Åh vad gott!

#2 - - amanda:

Mums! Har du fler recept på pajer? :)

#3 - - Amanda Lindstrand:

Oj hittade kategorin nu :D

Svar: Härligt, hoppas du hittar något du gillar! :-D
Jessica Fransson