Powered by Jasper Roberts - Blog

Thai grön currykyckling med nudlar

Hej mina vänner, och trevlig helg till er alla!  
 
Hoppas ni alla haft en bra vecka? Här har det verkligen varit fullt upp hela veckan lång, så den har bokstavligen susat förbi mig känns det som! Jag har jobbat och sedan varit på utbildning i två dagar som hölls på Italienska Palatset i Växjö. Vilken fantastisk utbildning vill jag bara lova er, vilka bra lärare och vilken underbar energi de skapat hos hela gruppen, beundransvärt helt klart! Jag vill gå dit igen! Som tur väl är så är det en dag kvar på utbildningen så jag får faktiskt gå dit igen, fast jag får vänta till slutet på nästa vecka. 
 
Igår kväll var jag ute och åt tillsammans med mina kollegor på Båtsmannen i Växjö. Vi blev bjuda på en otroligt god tre-rätters meny som för min del bestod av:
Förrätt: Ostgratinerade vitlöksbröd med örtaioli
Huvudrätt: Mozzarellagratinerad kycklingfilé med sötpotatispommes 
Efterrätt: Sorbet Duo
(två olika sorbetkulor på en bädd av kaksmulor, som serverades tillsammans med färska bär och maränger)
 
Ja, det var verkligen helt fantastiskt gott verkligen, och många härliga skratt fick vi tillsammans! Ett par av oss avslutade sedan kvällen med en drink på Kafé de Luxe innan hemfärd. En härlig kväll som sagt, men som ändå köndes lite vemodig för min del eftersom jag bara har två veckor kvar på min nuvarande arbetplats, och detta var sista gången jag var ute med detta härliga arbetsgäng. 
Idag började jag sedan dagen tidigt med att stiga upp och fixa iordning barnen och äta frukost inför min sons sista innebandyträning för säsongen. Eftersom det var sista träningen skulle det spelar barn vs. föräldrar, vilket ungarna så klart tyckte var skitkul rent ut sagt! Inte blev de heller mindre glada direkt när de dessutom vann alltihopa! Haha, ja, de är för härliga verkligen. Nu är vi i alla fall precis hemkomna därifrån så nu är det slappetid en stund innan en jobbkväll stundar för mig. 
 
Innan jag säger på återseende för denna gången, måste jag ju bjuda på lite mat också förstås! Jag kan ju inte gärna sitta här och prata om tre-rätters och sen inte bjuda på något själv, nej, så kan vi ju inte ha det. Så, därför tänkte jag bjuda er på lite "vuxen-pasta" med smaker från Asien. Barnen älskar också denna maten, väldigt mycket faktiskt, men när de ska äta den så minskar jag på currypastan något för detta mina vänner, detta är en middag med sting, minst sagt! En riktigt krämig allt-i-ett-kyckling med smak av asien där hetta får samsas med limens syrlighet och den lena smaken från kokosmjölken. Minst sagt lika gott till vardags som lördagsmiddag! 

Thai grön currykyckling med nudlar


4 portioner
  • 500 gram kycklingfilé
  • 2 tsk grön currypasta
  • 2 konservburkar kokosmjölk
  • 2 msk pressad lime
  • 2 msk färsk koriander eller persilja (vilket man föredrar)
  • 1 förpackning äggnudlar
  • salt och citronpeppar
 
  1. Strimla kycklingfiléerna och bryn den i en stekgryta. 
  2. Krydda med salt och citronpeppar.
  3. Rör ner currypastan (ta mindre om du inte vill ha så stark mat).
  4. Häll över kokosmjölken och limen och koka upp.
  5. Låt puttra samman ett par minuter, och lägg sedan ner äggnudlarna i grytan. 
  6. Stäng av värmen på plattan och lägg på lock.
  7. Låt stå i ca 5 minuter, tills nudlarna är mjuka och sugit åt sig av vätskan så det blivit krämigt.
  8. Rör ner hackad koriander eller persilja.
  9. Smaka eventuellt av mer mer salt och citronpeppar.
 
Strössla gärna över lite extra koriander/persilja vid servering.