Powered by Jasper Roberts - Blog

Baconpytt

Äntligen sovmorgon...
 
...och så vaknar jag halv åtta imorse helt av egen kraft bara för det. Snacka om besvikelsen när jag längtat så efter tat verkligen få sova länge, efter tre veckors konstant uppstigning tillsammans med tuppen. Nåja, jag var ju visserligen utvilad vid det laget, men jag blev mentalt besviken i alla fall, haha! 
Varför får jag då helt plötsligt sovmorgon så här mitt i veckan? Jo, hela kommunen har kompetensutveckling för all personal idag så både förskolan och förskoleklassen har lovdag. Idag är med andra ord både jag och barnen lediga tillsammans hela dagen, och det känns skönt. Vi tänkte spendera vår lediga onsdag på vårt favoritsätt - tillsammans med goda vänner, Maria och hennes pojkar. Där ska det bjudas på brunch och en massa lek och skoj, precis så där som jag och barnen älskar att spendera våra lediga dagar! 
 
Har ni några planer en lillördag som denna?
 
För de allra flesta där ute är det ju vanlig arbetsdag idag, vilket betyder att man vill ha snabba, goda och lättlagade lösningar på middagsbordet när man kommer hem efter en lång dag. Jag pratar ju ofta om pasta som den ultimata hemlagade snabbmaten, men en annan rätt som definitivt platsar i kategorin 'ultimat snabbmat' är så klart pytt i panna! Pytt i panna går snabbt att tillaga och är ett ypperligt sätt att ta till vara på rester som blivit kvar sedan dagen innan, för jo, pytt i panna är alltid godast hemmagjord!! Man kan göra den hur avancerad, eller hur enkel man vill med många eller få ingredienser. Här är en enkel variant som dock är allt annat än enkel i smaken, för jag menar - allt, och då menar jag allt, blir godare med lite bacon
 

Baconpytt

 
4 portioner
 
  • 800 gram kokt, kall potatis
  • 2 gula lökar
  • 2 pkt tärnad bacon
  • ca 2 msk paprikapulver
  • ca 1 msk lökpulver
  • salt och svartpeppar
 
  1. Tärna potatisen och hacka löken.
  2. Fräs lök och potatis i smör i en stor stekpanna tillsammans med paprikapulver och lökpulver, tills potatisen börjar få lite färg.
  3. Tillsätt baconet och fortsätt fräsa tills baconet blir knaprigt, efter smak. 
  4. Smaka eventuellt av med salt och svartpeppar.
 
Servera pytten tillsammans med stekt ägg och inlagda rödbetsskivor.
 
 

Instagram: @vardagsmatalajess  

Vardagsmat a la Jess på Facebook