Powered by Jasper Roberts - Blog

Citruskyckling med paprika och fänkål

Hej, och varmast välkommen fredag!
 
Jag har ju varit, och är fortfarande, ledig hela veckan eftersom barnen har höstlov, men för dem av er som jobbat som vanligt gissar jag att fredagen är lika varmt välkommen som alla fredagar i regel är! Eller vad säger ni? Jo, jag tänkte väl det. Så, vad har ni för fredagsplaner då?
 
Själv ska jag och barnen sätta oss i bilen efter frukost och bege oss in till stan. Vi är på jakt efter ansiktskritor idag! Min son är bjuden på sitt första Halloween-party ikväll, och han ska vara utklädd till skelett! Kläderna har vi redan, men denna mamman tänkte visa upp... erhmm, ok, försöka sig på... sina artistiska talanger och även måla ett skelett-ansikte på pojken. Hur det går återstår att se, men utan kritorna blir det i alla fall inget av alls, så kritjakt it is! Vill ni se en liten skymt av det lilla skelellet så kika in på Instagram - @vardagsmatalajess - senare under kvällen, och håll tummarna att jag får till det där ansiktet. 
När vi ändå är inne på ämnet om Halloween så är det ju imorgon, och inför dess "ska" man ju så klart fixa en massa läskigheter förstås! Ni hittar en mängd tips och inspiration i min Halloween-kategori här på bloggen, och imorgon dyker det upp ännu fler busenkla tips, så missa inte dem. 
 
Här och nu ska det dock bli mat. Fredagsmiddag närmare bestämt, och idag tänkte jag bjuda på kyckling. Kyckling, denna alltid lika uppskattade fågel som går att variera i all oändlighet! Vad sägs exempelvis om att tillaga den i ugnen tillsammans med färgglad paprika och fänkål i en krämig och frisk citrussås? Det lät inte alls fel va? Nej, det är det inte heller vill jag lova! Fänkål kan ju vara en grönsak som många har svårt för kanske, men även om du kanske inte tycker om det i vanliga fall så lovar jag att det är värt att testa i denna kycklingrätten då den gör sig otroligt bra tillsammans med den sura smaken från citronen. Våga testa vetja! 
 
Smaklig måltid mina vänner, smaklig fredag! 
 

Citruskyckling med paprika och fänkål


4 portioner
 
  • 500 gram kycklingfilé   
  • 1 citron   
  • 1 stor apelsin   
  • 2 dl vatten
  • 2 hönsbuljongtärningar   
  • 2,5 dl matlagningsgrädde  
  • 1 stånd fänkål   
  • 1 röd paprika   
  • 1 gul paprika
  • salt och svartpeppar 
 

  1. Lägg kycklingfiléerna i en ugnsfast form.
  2. Riv skalet från citronen och apelsinen och fördela på kycklingen.
  3. Pressa över citron- och apelsinsaften.
  4. Häll över vatten och och grädde, och smula ner buljongtärningarna.
  5. Skär fänkål och paprika i bitar och lägg runt om kycklingen.
  6. Krydda alltsammans med salt och peppar.
  7. Ställ in i ugnen på 200 grader i ca 25 min, tills kycklingen är genomstekt. 
 
Servera tillsammans med kokt potatis och en fräsch grönsallad. 
 

Instagram: @vardagsmatalajess  

Vardagsmat a la Jess på Facebook