Powered by Jasper Roberts - Blog

Ox- och champinjonsås till pasta

Hej och god eftermiddag!
 
Hemma med halmen igen, så att säga! Jag har varit i stan på mitt sista Ny Vikt på Sikt-möte och barnen är hämtade från förskolan. Idag har min son varit på besök på skolan, i förskoleklassen, igen och nu går munnen i ett på honom! Han har så mycket att berätta och är så nöjd och glad över sin förmiddag! Det värmer en mammas hjärta!
 
Förhoppningsvis blir han lika nöjd med sin eftermiddag som vi tänkte att vi skulle spendera tillsammans med Maria och hennes pojkar. Japp, det blir häng, fika, lek och bus i vanlig ordning! Precis så där som vi vill ha det!
Vad det blir för gott till fika idag har jag ingen aning om, det återstår att se, men det blir garanterat inte fy skam, dte blir det alrdig när det vankas fika i Marias hus! 
 
Vad ska ni hitta på en torsdag som denna? Räkna ner till helgen mest kanske? Ja, lite gör jag nog det också faktiskt för helg är ju alltid något att längta efter! Sovmorgon (notera att jag som vanligt nämner det först, haha), långfrukost, mys med familj och vänner, goda middagar och fikor som man har hela dagen på sig att förbreda och tillgaga, och kanske en utflykt eller två! 
Ja, helger är sköna men det är ju inte alltid man har all tid i världen på sig i köket, det vet vi ju alla. Snabbmat som är god och mättande är alltid bra att ha i sin receptsamling. Pasta är ju nog den ultimata snabbamaten, eller vad säger ni? Man kan göra den så enkel som möjlig, eller piffa upp den hur mycket som helst. Här har ni en sås på oxkött och champinjoner som känns helglyxig, men är vardagssnabb att tillaga! 
 

Ox- och champinjonsås till pasta


4 portioner
 
  • 500 gram nötkött, ex grytbitar
  • 1 gul lök
  • 1-2 vitlöksklyftor
  • 250 gram färska champinjoner
  • 3 msk tomatpuré
  • 1,5 dl matlagningsgrädde
  • 1 kalv- eller köttbuljongtärning
  • 2 dl vatten
  • salt och svartpeppar
 
  1. Tärna, eller strimla, köttet i små bitar.
  2. Finhacka löken och vitlöken, och kvarta champinjonerna. 
  3. Stek köttet tillsammans med löken, vitlöken och champinjonerna tills köttet får fin färg.
  4. Rör ner tomatpurén och låt fräsa någon minut till. 
  5. Häll över grädden och vattnet, och smula ner buljongtärningen. 
  6. Koka upp och låt puttra samman på låg värme i ca 10-15 minuter.
  7. Smaka av med salt och peppar.
 
Servera tillsammans med nykokt pasta och lite parmesan på toppen! 
 

Instagram: @vardagsmatalajess  

Vardagsmat a la Jess på Facebook

#1 - - Carin:

Åh!vad jag är glad för din Blogg.
Har man verkligen idé torka på mat kan man läsa hos dig
Och få många goda tips.
Du borde få pris för din varma fina blogg.
Tack för att du delar med dig av din vardag.
Kram och ha en fin dag💐

Svar: Men åh, så glad jag blir! Tack snälla för de orden, det värmer verkligen att höra!! Kram på dig!
Jessica Fransson