Powered by Jasper Roberts - Blog

Korv- och äppelgryta

God förmiddag mina vänner!
 
Fredag ja, och sista arbetsdagen för många denna veckan - wihoo! För mig med? Nej, jag ska jobba denna helgen men har dock större delen av söndag ledig i alla fall. Då blir det 'Mulle' för sonen följt av familjemys med barnen för hela slanten i alla fall! 
 
Hur ska ni själva spender helgen? Några speciella planer kanske?
 
Gårdagen spenderade vi tillsammans med goda vänner! Jag och Maria tog en förmiddag på Grand Samarkand och jag kom därifrån med två nya tröjor och ett par nya jeans - shopping är alltid kul och speciellt när man för en gångs skulle hittar något till sig själv också, och inte bara barnen som alltid annars! 
Vi passade på att äta lunch på Espresso House också innan vi körde och hämtade först mina barn, och sen hennes. Eftermiddagen var sedan full att bus och skoj hemma hos Maria och barnen lekte med "sandlera" medan jag och Maria drack kaffe och bara snackade en massa. Sandleran passade på att hamna mer eller mindre i hela huset, men det är ju liksom lite sådär som det ska vara!
 
Nåja, tillbaka till fredagsbestyren! Vad blir det till fredagsmys ikväll? Just nu har jag faktiskt en bulldeg på jäsning, men jag vill gärna bjuda er på ett riktigt gott middagstips till kvällen. Detta är en rätt som såväl barn som vuxna i min lilla familj uppskattar och tallrikarna brukar länsas vill jag lova. Falukorv - jo, man kan faktiskt fredagsmysa på falukorv också - och äpple som samsas i en fantastiskt välsmakade sås! Enkelt och försvinnande gott!
 
Trevlig fredag till er alla! 
 

Korv- och äppelgryta


4 portioner
 
  • 400 gram falukorv
  • 1 gul lök
  • 2 små röda äpplen
  • 2 dl creme fraiche
  • 2 dl vatten
  • 2 msk dijonsenap
  • 1 köttbuljongtärning
  • salt och svartpeppar
 
  1. Skala och hacka löken, strimla korven och skär äpplena i bitar.
  2. Stek lök, korv och äppelbitar tillsammans i lite smör i en gryta i några minuter.
  3. Rör ner creme fraiche och dijonsenap, häll över vattnet och smula ner buljongtärningen. 
  4. Koka upp och låt puttra samman i ca 5 minuter.
  5. Smaka av med salt och svartpeppar.
 
Servera korvgrytan tillsammans med kokt potatis och lite färska grönsaker. 
 

Instagram: @vardagsmatalajess  

Vardagsmat a la Jess på Facebook