Powered by Jasper Roberts - Blog

Pasta med tonfisk och citron

Godmorgon, godmorgon!
 
Idag är jag lite extra glad för det är ledig torsdag och med andra ord har jag precis avnjutit sovmorgonstorsdag! Jag älskar sovmorgon, sovmorgon, sovmorgon - ja, jag vet, jag har sagt det förr, mer än en gång, men det kan liksom aldrig sägas för många gånger. Är ni, som jag, en riktigt morgontrött människa så vet ni precis vad jag pratar om. Nog om det nu dock.
 
Ledig torsdag ska spenderas hur? Tillsammans med mina barn, mys, mys, mys och åter mys. Kanske blir det någon utflykt någonstans, kanske inte: ta-dagen-som-den-kommer-dagar tillhör helt klart mina favoritdagar. 
 
Jag tänkte laga en massa god mat... Bland annat blir det en riktigt god majssoppa till lunch som barnen älskar och den tänkte jag toppa med ett gäng räkor - mums! Till middag ikväll blir det flankstek med lite goda tillbehör. Middag att se fram emot helt enkelt.
Vad ska ni äta idag? I behov av lite inspiration kanske? Får jag fresta med en god och superlättlagad pastarätt då?! Pasta är ju alltid populärt, i alla fall i detta huset, och det är ju generellt snabblagad mat dessutom, vilket ju alltid är ett stort plus så här mitt i veckan. Speciellt en torsdag som denna, precis innan helgen, när man liksom bara har sikte på morgondagen och den stundande helgen. Ja, detta är ännu ett supertips på mat som kräver få ingredienser och minimalt med ansträning, men som ändå smakar alldeles fantastiskt. Pasta, tonfisk och citron - mycket svårare än så behöver det inte vara för att sätta guldkant på vardagsmaten. 
 

Pasta med tonfisk och citron


4 portioner
 
  • 400 gram spagetti eller bandpasta
  • 1 gul lök
  • 2-4 vitlöksklyftor
  • 3 msk olivolja
  • 2 krm chiliflingor
  • 1 citron, rivet skal och pressad saft
  • 2 burkar tonfisk i vatten
  • ca 20 gram persilja
  • ca 1 dl parmesanost
  • salt
 
  1. Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen.
  2. Skala och hacka löken och vitlöken. Hacka persiljan. Riv parmesanosten.
  3. Fräs lök och vitlök tillsammans. Tillsätt chiliglingor, tonfisk, citronskal, citronsaft och persilja.
  4. Smaka av med salt.
  5. Vänd ner spagettin tillsammans med olivoljan och parmesanosten i tonfisksåsen och rör runt. 
 
Toppa gärna med extra parmesanost vi servering, efter smak. 
 

Instagram: @vardagsmatalajess  

Vardagsmat a la Jess på Facebook

#1 - - Oslofru:

Du får alla maträtter att se himmelskt goda ut :) Kram på dig

Svar: Tack snälla! :-) Kram!
Jessica Fransson