Powered by Jasper Roberts - Blog

Mozzarellafylld kassler med ajvarsås

Godkväll!
 
Nu börjar denna junimåndag lida mot sitt slut... Fick en bra start på veckan? Jag spenderade min eftermiddag med en jobbutflykt in till Växjö som avslutades med en bakelse och kaffe på Askelyckan, så jag ska verkligen inte klaga. Visserligen var det inte direkt "sommarvärme", men vi kunde än dock sitta på uteserveringen idag och det får man vara glad för med tanke på att det regnat non stop här i Växjö-området i ungefär en veckas tid nu. Vi håller med andra ord tummar och tår att vi får se en skymt av solen snart...
 
Nåja, vädret är väldigt lite man kan göra åt, så varför lägger man ner så mycket energi på det egentligen? Bra fråga... Så, därför byter vi snabbt ämne till något annat! Något roligare som man dessutom faktiskt kan påverka - vardagsmaten så klart! Den kan vi ju påverka i allra största mån! Lägger man ner lite kärlek på matlagningen och presentationen på tallriken kan man förgylla vilken (regning) vardagskväll som helst!
Vad sägs exempelvis om en härligt färgglad tallrik med mozzarellafylld kassler på en bädd av krispiga grönsaker i en härligt gräddig och välsmakande sås? Jo, jag menar ju det! Inte nog med att den är färgglad, utan den uppfyller dessutom de två andra viktigaste kriterierna när det kommer till vardagsmat: lättlagad och gooooood! Vad mer kan man begära? Knappast mycket!
 

Mozzarellafylld kassler med ajvarsås


4 portioner
 
  • 500 gram kassler
  • 2 tomater
  • 1 boll mozzarella
  • 3 dl grädde
  • 2 msk ajvar relish
  • 2 paprikor
  • 2 broccolihuvuden
  • salt och svartpeppar
 
  1. Skiva kasslern i 8 skivor. Skiva tomaterna och mozzarellan.
  2. Dela paprikorna och broccolin i bitar och lägg dem i en ugnssäker form. Krydda lätt med salt och peppar.
  3. Fördela tomat- och mozzarellaskivorna på 4 av kasslerskivorna och sedan en skiva kassler på varje.
  4. Lägg den fyllda kasslern på grönsakerna i formen.
  5. Blanda samman grädden och ajvar relish. Smaka av med salt och svartpeppar.
  6. Häll såsen över kasslern och grönsakerna.
  7. Sätt in i ugnen på 200 grader i ca 20-25 minuter.
 
Servera kasslerskivorna tillsammans med grönskerna och såsen och lite kokt ris. 
 

Instagram: @vardagsmatalajess  

Vardagsmat a la Jess på Facebook