Powered by Jasper Roberts - Blog

Banana Split våfflor

Godmorgon Våffeldagen!
 
Upp och hoppa allesammans, våffeldagen är här! Jag ska jobba hela dagen, men det betyder inte att jag inte tänker förtära minst en våffla idag. Faktum är att jag tänker grädda våfflor till alla på jobbet dagen till ära!  
Idag ska vi äta våfflor i mängder mina vänner, det är ett måste helt enkelt! Det går ypperligt bra att äta våfflor till lunch, mellanmål eller middag, men våfflor ska det i alla fall ätas på ett sätt eller annat! Lova mig nu det!
 
Det kanske mest traditionella sättet att äta våfflor på är tillsammans med vispad grädde och en klick jordgubbssylt, men det finns ju en oändlig uppsjö med olika serveringssätt.
 
Vad vill du helst servera dina våfflor tillsammans med? 
 
Vill man inte ha våfflor till lunch, mellanmål eller middag kan man ju alltid äta dem till efterrätt! Grädda härligt frasiga våfflor, dela upp dem i små hjärtan och servera dem portionsvis a la Banana Split och du har en fantastiskt smarrig dessert - det perfekta avslutet på middagen! 
 

Banana Split våfflor


ca 8-10 våfflor
 
  • 2 dl mjölk
  • 2 dl naturellt mineralvatten
  • 2 ägg
  • 4 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 3 msk flytande margarin
 
  1. Vispa samman alla ingredienserna till en slät smet.
  2. Grädda smeten i ett våffeljärn.
 
Servera våfflorna med vispad grädde, vaniljglass, skivande bananer och ringla över chokladsås!
 

Instagram: @vardagsmatalajess  

Vardagsmat a la Jess på Facebook

#1 - - Nina Frogner:

Hej!
En hederlig våffla med grädde och sylt är alltid gott! Men lika gott är det med tärnat äpple, keso o kanel 😊 Mums!
Ha en skön kväll!
Kramar

Svar: Ja, man ska aldrig underskatta klassikerna! :-D
Jessica Fransson