Powered by Jasper Roberts - Blog

Ostbollar med roséströssel

Friday baby, friday!
 
Jaaaaaa, fredagen kom även denna veckan, och den är lika välkommen som alltid! 
 
Bara för att det är fredag idag så har jag ett speciellt fredags-tips till er! Något att mysa med framför tvn - perfekt som en del av ostbrickan till fredag- eller lördagsmyset! Som om inte det vore nog så passar dessa små godingarna perfekt som förrätt till vilken tre-rätters middag som helst! Jag gjorde dessa till förrätt på Nyårsafton och de är riktigt goda. Våra vänner som vi firade nyår tillsammans med äter varken fisk eller skaldjur, och let's face it - de flesta förrätter innehåller, eller till och med är baserade på, just skaldjur och det är kanske inte helt lätt att hitta alternativ!? Här är dock det perfekta alternativet - en smarrig ostboll serverad tillsammans med parmaskinka och lite andra godsaker!
 
Trevlig fredag allesammans!

Ostbollar med roséströssel

 
8 bollar
  • 4 dl västerbottenost
  • ca 1 dl creme fraiche
  • salt och svartpeppar
  • ca 2 msk rosépeppar
 
  1. Blanda samman osten och creme fraichen till en ganska fast röra. Rör eventuellt ner mer (eller mindre) creme fraiche tills du får den konsistens du känner dig nöjd med (tänk bara på att de ska gå att rulla).
  2. Smaka av oströra med salt och svartpeppar.
  3. Forma bollar av oströran.
  4. Mortla rosépepparn och strö den över ostbollarna.
 
OBS! Förvara ostbollarna i kylskåpet fram till servering. Servera sedan på ostbricken, eller som förrätt - serveringsförslag hittas nedan. 
 

Serveringsförslag:
 
  • Rostad kavring
  • Solrosskott
  • Parmaskinka
  • Romansallad
  • Blodapelsin
  • Granatäppelkärnor
 

Instagram: @vardagsmatalajess  

Vardagsmat a la Jess på Facebook