Blomkåls- och baconsallad med chevré
Godkväll mina vänner!
Nu har jag äntligen en liten chans att sitta ner, min dag har gått i ett verkligen! Jag jobbade inatt och sen körde jag direkt från jobbet in till stan och storhandlade, vilket alltid tar sin lilla tid. När jag väl var klar var det nästan lunchtid så jag passade på att äta lunch tillsammans med sambon inne i stan - raggmunkar och fläsk på en liten restaurang i närheten av hans jobb som heter Salt & Pepper. Ja, vad ska man säga? Raggmunkar är alltid, alltid himmelskt gott!
Nåväl, sen var det hem och packa upp alla varor, hämta barnen och springa fixa ett par ärenden innan hemfärd igen. Väl hemma var det matlagning på agendan, dubbel sådan. Jag ska jobba dygnspass imrorgon vilket innebär att jag måste ha med min matlådor x2, så ikväll fixade jag biffar tills imorgon, plus en god bacongryta som vi åt nu för en stund sen. Både biffar och bacongryta kommer så klart dyka upp här på bloggen inom kort.
Idag tänkte jag dock att vi skulle fokusera på något lättsammare, som en sallad. Sallader är något som jag alltid uppskattar, det är fräscht, lättsamt och gott! En del sallader kanske inte är mättande, men eftersom det är LCHF-vecka på bloggen så är denna salladen minst sagt mättande! Det viktigaste av allt är dock så klart smaken, och om ni frågar mig? Ja, då skulle jag säga att denna salladen faktiskt är en av de allra godaste sallader jag någonsin ätit!
Blomkåls- och baconsallad med chevré

4 portioner
- 1 blomkålshuvud
- 2 paket bacon
- 1 schalottenlök
- 1 knippe rädisor
- ca 100 gram chevré
- 1 liten påse babyspenat
- 2 msk olivolja
- 0,5 msk vitvinsvinäger
- salt och svartpeppar

- Hacka ner blomkålen och finhacka löken.
- Stekt blomkål och lök tillsammans i smör i några minuter. Krydda med salt och peppar.
- Strimla och stek baconet separat.
- Skölj spenaten och fördela ut den på fyra tallrikar. Ringla över olivolja och vinäger.
- Strö över den stekta blomkålen och baconet.
- Skiva rädisorna och lägg på tallrikarna.
- Toppa med smulad chevré.
Servera, och njut!
