Powered by Jasper Roberts - Blog

One pan pasta

God eftermiddag allesammans!
 
Hoppas ni alla fått en bra start på denna veckan!? Själv har jag knappt varit hemma sen veckan tog sin start känns det som, och även när jag varit hemma så har det verkligen varit fullt upp om man säger så! Nu har jag dock änligen en lugn stund att bänka mig en sväng framför datorn. 
Vad har jag hittat på som varit så tidskrävande då kanske man kan undra? Ja, dels har jag jobbat och gick av ett 24-timmars pass imorse, så. Resten av tiden, i måndags och hela dagen idag har jag spenderat i köket. Min sons klass ska ha julfest ikväll tillsammans med föräldrar och syskon, och eftersom jag är en av klassens två "klassförälder" faller det på min lott att fixa fikat till kvällen! Så, i måndags bakade jag över 50 lussebullar i miniformat, och idag har jag gjort över 50 stycken chokladbolls-tomtar som ska bjudas på i klassrummet ikväll. Är ni redan nu nyfikna på chokladbollstomatarna så finns det en bild på dem på min Instagramsida - @vardagsmatalajess - annars får ni snällt vänta tills de dyker upp här på bloggen inom kort. Den andra mamman skulle för övrigt fixa kolakakor, och sen blir det så klart kaffe och saft också... Ja, jag tror att vi har koll på allt... Hoppas nu bara ungarna blir nöjda också! 
 
Nåväl, det ska bli riktigt mysigt ikväll, det är jag övertygad om, men när man har fullt upp med en massa annat som jag haft de senaste dagarna så finns det inte överdrivet mycket tid över för matlagning. Ja, ni vet, man ska ju äta mat också, inte bara jobba och baka en massa. Eller vad säger ni? Jodå!
Då är det så klart fantastiskt betryggande att ha ett par riktiga snabb-recept i rockärmen så man kan få maten på bordet snabbt, snabbare, snabbast liksom! Räddaren i nöden på snabbmatsfronten är som alltid pasta! Pålitliga pastan som alltid är ett säkert kort för både barns och vuxnas smaklökar, och som går så barnsligt snabbt och lätt att tillaga. Gör man dessutom en allt-i-ett-rätt av den där pastan? Ja, men då är ju liksom bara lycka gjord! Detta är ett recept från amerikanska Martha Stewart, som jag helt skamlöst snott rakt av, för det är verkligen den perfekta hemlagade snabbmaten! Gott och krämigt är det dessutom; vad mer kan man begära?
 

One Pan Pasta 


 

4 portioner

 

  • 400 g spaghetti
  • 400 g körsbärstomater
  • 1 gul lök
  • 4 vitlöksklyftor
  • 2 msk basilika
  • 0,5 tsk chiliflingor
  • 2 msk olivolja
  • 2 tsk salt
  • Svartpeppar
  • 1,3 liter vatten
 

  1. Skala och skiva löken och vitlöken tunt.
  2. Dela körsbärstomaterna i halvor.
  3. Lägg ner alla ingredienserna i en stekgryta, eller annan djup kastrull.
  4. Koka upp och låt puttra under omrörning i ca 10-12 minuter.
 
Servera genast, och toppa gärna tillsammans med riven parmesanost och en extra skvätt olivolja.
 
Tips!
Vill man ha något till pasta så är det gott med en stekt, kryddig korv exempelvis. 
 
 

Instagram: @vardagsmatalajess  

Vardagsmat a la Jess på Facebook 

 
#1 - - Rune Matomanen:

Praktiskt och enkelt att variera

/Rune

Svar: Ja, mycket! :-D Bara att slänga i lite vad man har hemma, eller tycker om!
Jessica Fransson

#2 - - Frida:

Åh vad gott och smidigt att koka allt tillsammans! :D Måste testa!

#3 - - Julia:

Vilket bra tips! Bara slänga i allt. Här hemma har vi för ca 2 mån sedan börjat äta vegansk kost. Så detta ska jag göra och lägga i kidneybönor kanske passar?

Svar: Testa och se! :-D
Jessica Fransson

#4 - - FrökenTV, bloggen om tv och film:

gott