Powered by Jasper Roberts - Blog

Hemmagjord schnitzel

Hej mina vänner, en trevlig söndag till er alla!
 
Jag sitter här och börjar göra mig redo för några timmars jobb, ja, det blev som sagt ingen ledig helg för min del, men det får gå bra ändå. Jag kan ju ta kompledig en annan helg istället, och då känns det mer än ok. Jag har ju dessutom haft lite helg trots allt eftersom jag var ledig igår. Igår kväll var hela min lilla familj hembjudna till en vän och arbetskollega till min sambo och blev bjudna på tre-rätters. Ni som följer mig på Instagram - @vardagsmatalajess - har redan fått en liten tjuvtitt på middagsbjudningen, men för er andra kan jag ju berätta att menyn såg ut så här:
 
Förrätt - Lax- och räkcheesecake 
Huvudrätt - Grillad karré med potatisgratäng 
Efterrätt - Passionspannacotta
 
Allt mycket gott, och mycket trevligt sällskap för både vuxna och barn. Dessutom verkligen inte fy skam att vi fick nykokta egenfiskade kräftor som fångtas bara timmar innan vi fick avnjuta dem! En riktigt treat för en kräftälskare som mig vill jag lova! 
 
Nu är det alleles snart dags för avfärd mot några timmar på jobbet som sagt, men innan dess vill jag bjuda er på något annat som jag verkligen älskar. Min absoluta favoriträtt i alla lägen och alla tider: schnitzel! Fick jag bara lov att välja en enda maträtt bland allt gott som finns så blir det en dubbelpanerad schnitzel faktiskt, och hemmagjord är så klart godast! Varje år när jag fyller år står schnitzel på önskelistan till middag, och varje år ställer sig sambon snällt och gör dem till mig. Sen mina vänner, sen är jag i mathimmelen!
 

Hemmagjord schnitzel


4 portioner
 
  • 4 karrékotletter (benfria)
  • 2 ägg
  • ca 2 dl vetemjöl
  • ca 2 dl ströbröd
  • salt och peppar
 
  1. Banka ut kotletterna med hjälp av en kötthammare, eller en kavel.
  2. Strö ut vetemjölet och ströbrödet på varsin tallrik. Krydda ströbrödet med salt och peppar.
  3. Vispa upp äggen på en tallrik.
  4. Salta och peppra kotletterna lätt.
  5. Vänd först kotletterna i mjölet och sedan i äggvipset.
  6. Vänd dem sist i ströbrödet.
  7. Bryn schnitzlarna i en stekpanna tills de är genomstekta och får en krispig, gyllenbrun yta.
 
Servera exempelvis schnitzlarna tillsammans med potatisgratäng eller pommes frites, en god sås och en fräsch, krispig sallad. Toppa gärna med en citronklyfta att pressa över! 
 

Instagram: @vardagsmatalajess  

Vardagsmat a la Jess på Facebook