Powered by Jasper Roberts - Blog

Italiensk ugnsbakad kyckling

Godmorgon, godmorgon sköna fredag!
 
Hoppas ni sovit gott så ni är pigga, utvilade och redo för fredag och den kommande helgen! Jag ska jobba denna helgen, med start ikväll, men lika glad för det är jag minsann. Jag trivs jättebra på nya jobbet ännu så länge, och det ska bli intressant att spendera min första helg där.
 
Hur ska ni spendera helgen? Några speciella planer ni kanske vill dela med er av? 
 
Min helg får bestå av denna fredagsförmiddagen och lördag kväll då jag är ledig. Just idag tänkte jag mest ta det lugnt och vila mig efter jag lämnat barnen på förskolan om några timmar, ni vet, förbereda mig för nattjobb. Slappa i soffan, slå en liten lur innan passet börjar och ja, bara vara. 
Lördag kväll ska sambon iväg till en vän på hockeykväll... Fråga mig inte exakt vad det innebär bara, jag är mest bara glad att hockeyn inte är på vår tv för en gångs skull (noll intresserad som jag är). Så, jag och barnen ska lördagsmysa för oss själva! Köra till affären och välja lördagsgott, och sen bänka oss tätt ihopa under en filt i soffan framför en film. Något att se fram emot, helt klart! 
 
Något gott att äta till middag ska vi så klart ha också, det gör till det med! Får jag kanske tipsa om kyckling ikväll? Ja, skippa fredagstacosen och gör kyckling idag istället tycker jag, jag lovar att detta är precis lika fredagsgott som tacos är, och definitivt mindre uttjatat! ;-) 
Denna kycklingen brukar njutas av såväl stora som små, och inte minst av denna mamman! Här har vi en rätt med några av mina favoritsmaker - vi pratar mozzarella, vi pratar zucchini och vi pratar basilika - något av det godaste jag någonsin ätit! Jo, så gott är det faktiskt! Dessutom passar denna kycklingen perfekt in på veckans LCHF-tema, men vill man så kan man så klart servera den med exempelvis ris eller varför inte klyftpotatis? 
 
Trevlig fredag allesammans! 
 

Italiensk ugnsbakad kyckling


4 portioner
 
  • 500 gram kycklingfilé
  • 1 liten zucchini
  • 2 tomater
  • 1 boll mozzarella
  • 1 dl creme fraiche
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 tsk sambal oelek
  • 1 vitlöksklyfta
  • 0,5 tsk paprikapulver
  • 0,5 msk basilika
  • salt och svartpeppar
 

  1. Skär kycklingtfiléerna i två delar, så de blir tunnare.
  2. Lägg filéerna i en smord ugnssäker form och krydda dem med salt och svartpeppar.
  3. Skär zucchini, tomater och mozzarella i skivor. Lägg skivorna omlott över kycklingfiléerna.
  4. Blanda samman creme fraiche, grädde, smabal oelek, pressad vitlök, paprikapulver och basilika. Smaka av med salt och peppar.
  5. Häll såsen över kycklingen i formen.
  6. Tillaga på 225 grader i ca 25 minuter, tills kyckligen är genomstekt och osten fått fin färg.
 
Tips!
Tycker man om nötter i mat? Då kan det vara gott att strö lite rostade jordnötter, eller cashewnötter över kycklingen vid servering. 
 

Instagram: @vardagsmatalajess  

Vardagsmat a la Jess på Facebook

 
#1 - - Rune Edin:

Mycket intressant recept

Svar: Tack tack
Jessica Fransson