Powered by Jasper Roberts - Blog

Tacokryddad pastasallad till stekt korv

Godmorgon lördag!
 
1a November idag... Första november! Vad hände med hösten? Jag tycker fortfarande att det känns som om det var sommar typ igår, men det är med andra ord två månader sedan redan. Ja, jag fattar ingenting! Dock är det bara att gilla läget. ;-)
 
Hur ska ni spendera denna allra första dagen i november månad? Jag ska bege mig neråt Blekinge med lilla familjen och hälsa på sambons mormor. Barnens farmor kommer också dit samtidigt och vi ska umgås, ta det lugnt och gå ut och äta tillsammans. Det känns som om det kommer bli en trevlig lördag med andra ord.
 
Hoppas ni hade en trevlig Halloween igår hursomhelst? Firade ni? Blev det en massa läskiga bakverk eller maträtter dagen till ära? Här hemma har det varit Halloween-verkstad i över en veckas tid nu, så idag längtar jag efter lite vanlig, hederlig husmanskost igen. Så, det är precis vad jag tänkte bjuda på idag!
Krämig pastasallad med helgsmak tillsammans med hederlig stekt korv? Japp, visst låter det lättsamt, lättlagat och gott!? Bra, för det är precis vad det är. Piffa till pastasalladen med kryddmix redan till dagens lunch vetja. 
 

Tacokryddad pastasallad


4 portioner
 
  • ca 300 gram pasta (gärna fullkorn eller dinkel)
  • 1 ask körsbärstomater
  • ca 15 cm purjolök
  • 1 liten burk majs
  • 4 dl naturell kvarg
  • 2 msk tacokrydda
  • salt och peppar
 
  1. Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen.
  2. Strimla purjolöken och halvera tomaterna.
  3. Blanda kvarg och tacokrydda i en stor skål. Smaka av med salt och peppar.
  4. Rör ner pasta, tomater, purjolök och majs.
 
Servera pastasalladen till stekt korv av egen favoritsort. Dessutom gott med lite machêsallad, eller ruccola, till.
 

Instagram: @vardagsmatalajess  

Vardagsmat a la Jess på Facebook

 
#1 - - Mari Åkerup :

Verkar gott och tack för alla enkla men mkt goda recept

Svar: Tack snälla. :-)
Jessica Fransson