Powered by Jasper Roberts - Blog

Senapskyckling med baconströssel

Hej hej!
 
Redan torsdag igen... Imorgon är det fredag. Denna veckan har försvunnit helt och hållet tycker jag?! Var tog den vägen? 
 
Jag är fortfarande sjuk, febern vill inte släppa taget om mig tyvärr och jag har så himla ont i halsen. Jag missbrukar te för tillfället med andra ord, det är det enda som lindrar något. Jag tillhör den kategorin människor som nästan aldrig är sjuk, så jag är inte så bra på att vara det... Ni vet, vila upp mig och bara vara. Jag brukar tvärtom vara lika mycket i farten när jag är sjuk som annars, för att inte låtsas om att jag är sjuk... Denna gången går det dock inte att låtsas, så idag är barnen på förskolan för att jag ska få bara vara och vila.
Så, min plan för dagen är med andra ord soffläge! Jag har laddat upp med te och febernedsättande, och jag har laddat upp med serier jag vill titta på! En av mina favoritserier har ju äntligen haft säsongspremiär - The Walking Dead - igen, så det avsnittet står allra högst upp på min lista idag! Sen funderar jag på Orange is The New Black? Alla säger att den ska vara så bra, har ni sett den? Vad tycker ni? Eller har ni kanske några andra bra tips på serier, eller filmer? Hit me with your best shot! 
 
Innan jag intar soffläge, så vill jag tipsa om en riktigt höjdarkyckling! En krämig gryta med smak av senap som toppas med knaperstekt bacon och gräslök. Enkla smaker som går fantastiskt bra tillsammans. Den här rätten är helt enkelt ett måste om man är kycklingälskare! 
 

Senapskyckling med baconströssel

 
4 portioner

  • 500 gram kycklingfilé
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2,5 dl matlagningsgrädde
  • 1 dl vatten
  • 1 kycklingbuljongtärning
  • 3 tsk dijonsenap
  • 1 paket tärnat bacon
  • ca 2 msk gräslök
  • salt och peppar
 
  1. Tärna ner kycklingfiléerna och bryn dem runt om. Salta och peppra.
  2. Skala och finhacka vitlöksklyftorna och låt dem fräsa med kycklingen i någon minut.
  3. Häll över matlagningsgrädde och vatten. 
  4. Smula ner buljongtärningen och rör ner senapen. 
  5. Koka upp och låt puttra under lock i ca 10-15 minuter.
  6. Red av till önskad konsistens och smaka av med salt och peppar.
  7. Fräs baconet knaprigt och låt det rinna av på hushållspapper.
  8. Stö över bacon och gräslök över grytan innan servering. 
 
Servera tillsammans med ris eller kokt potatis och kokta grönsaker.
 
 

Instagram: @vardagsmatalajess