Powered by Jasper Roberts - Blog

Kycklinggratäng med chips

Söndag igen och helgen är snart slut för denna gång...
 
Varför går alltid helgerna så snabbt? Nåja...
Jag börjar i alla fall äntligen känns mig bättre så förhoppningsvis går jag in i en ny vecka imorgon med friska tag! Bara att hoppas att ingen annan blir sjuk nu också för nästan vecka vankas det kalas, gånger 2 dessutom. Dels så fyller min svåger år och ska firas och dels så har barnen blivit bjudna på kalas av en förskolekompis på Leos Lekland. Så, nu håller vi tummarna. 
 
Hur som haver så är det först och främst söndag i alla fall! Vilodagen.
Ja, förutom lite matlagning så tänkte jag nog faktiskt göra en vilodag av denna söndagen, och det ska bli skönt. Vill ni kanske ha ett litet tips på en riktigt god söndagsmiddag. Ja, klart ni vill! Vad sägs om en god och krämig kycklinggratäng med smak av mango chutney? Toppad med chips för helgkänslans skull? Mums!
 

Kycklinggratäng med chips

 
4-6 portioner

  • 500 gram kycklingfilé
  • ca 2 msk kycklingkrydda
  • ca 15 cm purjolök
  • 2 dl creme fraiche
  • 0,5 dl majonnäs
  • 1-1,5 dl mango chutney (gärna med smak av lime)
  • salt och peppar
  • ca 200 gram lättsaltade chips
  

  1. Tärna kycklingfiléerna och bryn dem. 
  2. Krydda dem med kycklingkrydda, salt och svartpeppar. Lägg över kycklingen i en ugnssäker form.
  3. Strimla purjolöken och strö ut den över kycklingen.
  4. Blanda samman creme fraiche, majonnäs och mango chutney. Smaka av med salt och peppar.
  5. Bred ut såsen över purjolök och kyckling.
  6. Krossa chipsen lätt med händerna och toppa gratängen med chipsen.
  7. Ställ in i ugnen på 225 grader i ca 20 minuter, tills chipsen får lite färg.
 
Servera tillsammans med kokt ris och en fräsch, krispig sallad.
  

Instagram: @vardagsmatalajess  

Vardagsmat a la Jess på Facebook