Powered by Jasper Roberts - Blog

Kotletter i svart vinbärssås

Hej och godeftermiddag lördag! 
 
Färglad mat på tallriken gör mig alltid glad! Ja, det är ju helt enkelt dagens sanning att man faktiskt äter med ögonen också! Jag menar, visst tusan får man mer aptit av en tallrik som är färgglad och fint upplagd!? Även de gånger jag inte fotograferar min mat så lägger jag en stund extra på uppläggning - jo, även om det så bara är korv med mos - för jag blir gladare av en fint upplagd tallrik. 
 
Idag tänkte jag tipsa om just en färgglad maträtt - kotletter i svartvinbäsrsås. Svartvinbärssås blir så där vackert rödlila att man nästan vill ha mer bara för att den är fin att titta på. Jo, faktiskt. Sen gör det ju klart inget att den dessutom är barnsligt god! 
Jag fryser alltid in vinbär, rabarber och andra bär jag plockar under sommaren, så jag har i frysen att ta av. Har du inga i frysen? Ta en titt i frysdisken i affären, det brukar finnas! 

Kotletter i svartvinbässås

4 portioner

  • 4 karrékotletter
  • 4 dl vatten
  • 2 dl svarta vinbär
  • 1 kycklingbuljongtärning
  • salt och peppar
 
  1. Salta och peppra kotletterna och bryn dem, ca 3 minuter/sida i en stor och rymlig stekpanna. 
  2. Häll vattnet i stekpannan och smula ner buljongtärningen. 
  3. Tillsätt de svarta vinbären och rör runt. 
  4. Koka upp och låt sjuda sakta under lock i ca 5 minuter.
  5. Red av såsen till önskad konsistens och smaka av med salt och peppar, och evetuellt lite socker.
 
Servera kotletterna tillsammans med den goda och färgglada såsen, kokt potatis och en god krispig sallad. Toppa gärna tallriken med några extra vinbär.
 

Instagram: @vardagsmatalajess  

Vardagsmat a la Jess på Facebook

#1 - - Sara på Vardag.nu:

Snyggt!

Svar: Tack! 😊
Jessica Fransson

#2 - - Bella:

Mums!