Powered by Jasper Roberts - Blog

Fransk kycklinggryta

Goooooood mooooorgon lillördag!
 
Utvilade, pigga och uppe med tuppen? Här är vi uppe i alla fall, men huruvida vi är särskilt pigga ska jag låta vara osagt... ;-) Idag är det hur som helst lillördag och vi har ännu en dag med jobba och förskola framför oss - jag ska alldeles strax köra och lämna barnen och sen är det vidare mot jobbet. Även idag är det ett långt arbetspass som gäller, så sen är det bara att hinna hem lagom till att laga middag.
 
Idag tänkte jag servera kyckling till middag, Kyckling Tikka Masala närmare bestämt. Kyckling är nog mitt favoritprotein tror jag? Man kan ju göra i princip vad som helst med kyckling och smaksätta det med precis allt och ingenting! Perfekt med mat som har så många variationsmöjligheter!
Kyckling är ju dock gott i sig och man behöver egentligen inte ha så mycket i en kycklinggryta för att göra den riktigt god. Ett par enstaka väl valda smaksättare och grytan är redan så god att inget mer egentligen behövs. Vill man lyxa till smaken lite ytterligare kan man dock piffa upp grytan med en skvätt lättöl - prova vetja! 
 

Fransk kycklinggryta

 
4 portioner
 
  • 500 gram kycklingfilé
  • 2 gula lökar
  • 1 tsk timjan
  • 2 tsk dragon
  • 2,5 msk dijonsenap
  • 2 dl lättöl
  • 2,5 dl matlagningsgrädde
  • 2 msk kycklingfond
  • salt och peppar
 
  1. Dela kycklingen i bitar och krydda dem med salt och peppar.
  2. Skala löken och skär den i klyftor.
  3. Bryn kyckling och lök tillsammans i en stekgryta och krydda med timjan och dragon.
  4. Rör ner senap och häll över öl och grädde. 
  5. Koka upp och låt puttra samman i ca 15 minuter.
  6. Red av till önskad konsistens och smaka av med salt och peppar.
 
Servera tillsammans med kokt potatis, eller förvälld strimlad vitkål, och exempelvis en god råkostsallad.
 

Instagram: @vardagsmatalajess  

Vardagsmat a la Jess på Facebook